Hemmaplan 17 mars 2017

Tränaren lovordar målvaktsvärvningen

Division 3-laget Kågeröds BoIF kan ha gjort ett kap till målvaktsvärvning. Den reflexsnabbe linjemålvakten Andreas Borg anslöt i vintras från IK Wormo och har imponerat stort under försäsongen.

Kågeröds spelande assisterande tränare Bobby Alm Nilsson hyllar Borg.
– Han blev ju utsedd till division 3:s bästa målvakt i fjol. Jag hade inte sett honom innan, men hade hört bland folk att det är en riktigt bra målvakt. Carl Lindell hade någon målvaktsträning och han var också imponerad. Man har sett nu att han är riktigt, riktigt bra. Det är en trygghet, jag tror att han kommer göra många matchavgörande insatser och rädda många poäng, säger Alm Nilsson.

Alm Nilsson ser Borg som en potentiell elitmålvakt.
– Det tror jag definitivt om han verkligen får satsa, och det är hans ambition. Han har absolut egenskaperna för att spela högre upp, men jag vill inte heller sätta någon press på honom, säger han.

Borg är 27 år och har tillhört Wormo under hela sitt vuxna fotbollsliv. Men han har ambitioner om att lämna småklubbsfotbollens sfär. Han vill satsa.
– Det är mer eller mindre sista chansen nu, om man ska låta lite klichéartad. När man är 27 år gammal dyker inte chanserna upp hela tiden. Jag får ta den sista chansen nu, säger Borg.

Andreas Borg i aktion. Foto: Ulf Bjarke.

Men det finns en hake: Borg jobbar på färja och är därför borta två veckor i sträck varje månad.
– Vi jobbar på att lösa situationen så att jag kan kombinera jobb med fotboll, säger Borg.

Enligt Bobby Alm Nilsson är du en potentiell elitmålvakt.
– Jag är inte den som är jätteglad att prata om mig själv, men samtidigt känns det som att jag verkligen har utvecklats de senaste åren. Hade jag fått chansen högre upp hade jag absolut försökt att ta den, det är inget jag tror att jag hade misslyckats med, säger han.

Har du varit aktuell för någon klubb högre upp?
– Inte denna vintern, men förra vintern provtränade jag med BW90. Det blev ingenting, det kändes inte riktigt rätt och var kanske tur i slutändan, säger han.

Borg var Wormo trogen i många år och sågs som en självklar del av klubben. Ändå lämnade han för Kågeröd.
– Ska man dra en lång historia kort så kom jag inte riktigt överens med jobbsituationen samtidigt som det kändes som att man blev tagen lite för givet. Den känslan har jag haft, sen hörde Nicklas Nielsen av sig och då fick jag ett gott intryck av Kågeröd. Jag trivs väldigt bra, säger han.