Hemmaplan 15 mars 2017

HIF-målvakt lånas ut till Höganäs

I slutet av förra veckan gjorde Höganäs BK klart med mittfältslöftet Sumar Almadjed från Högaborgs BK. Nu ansluter ytterligare ett framtidsnamn till division 2-laget.

Den 18-årige målvakten Ilija Jurisic lånas in från HIF.
– Ja, det är klart. Jag ska bara skriva på lite papper, men vi är muntligt överens, bekräftar Jurisic.

Jurisic, som har spelat i HIF i hela sitt liv, var i fjol andremålvakt till Kalle Joelsson i HIF Akademi och har även erfarenhet från klubbens U21-lag. Under försäsongen har han stundtals tränat och spelat matcher med Höganäs.

Samtidigt kan han återvända till HIF under säsongens gång eftersom det här handlar om ett 24-timmarslån.
– Det är fullt möjligt att jag spelar med Höganäs på lördagen och med HIF på söndagen, säger han.

Kontraktet med HIF löper ut till hösten. I Höganäs vill han visa vad han går för.
– Det är bra för min utveckling, det är ytterligare ett steg i min karriär. Jag satt på bänken i division 2 hela förra året, nu är det dags att ta nästa steg och spela, säger han.

Har det funnits andra klubbar med i bilden?
– Jag har haft lite intresse faktiskt, Högaborg och sen har jag hört något från Hittarp också. Men det har mest varit Höganäs, säger han.

HIF:s sportchef Jonas Ohlander säger följande om Jurisic utlåning:
– Vi tycker att det är en utmärkt möjlighet för Ilija och eftersom vi jobbar med att utveckla individer tror vi att detta är en väldigt bra utvecklingsmiljö för honom, säger Ohlander.

Fler HIF-spelare kan placeras i Höganäs.
– Tack vare en bra dialog och ett bra samarbete med Höganäs har vi fått till stånd denna utlåning. Vi diskuterar även utlåning för ytterligare spelare från oss av de som redan har gjort ett-två år i division 2, säger Ohlander.

Höganäs tränare Burim Nikqi lyfter också fram samarbetet klubbarna emellan.
– Vi är glada över att vi hittar bra lösningar tillsammans, säger Nikqi.

Sen säger Nikqi:
– Först och främst fullbordar det här vår målvaktstrio. Vi har Henrik Timgren från U-laget, han är 17 år och en jättetalang. Sen har vi Simon Hammar Johnsson som har varit här sedan tidigare. Lösningen blir perfekt, Ilija kommer smälta in jättebra. Det är en bra kille och bra karaktär.