Hemmaplan 16 februari 2017

Närlundasonens jakt på en ny klubb

Säsongen 2012 imponerade Robertino Kljajic med Höganäs BK i division 3 och säsongen därpå tog han det stora steget till Östers IF i allsvenskan. Efter det har den 26-årige målvakten även representerat Degerfors, Ljungskile och Örgryte. Innan sejouren i Höganäs har han även ett förflutet i tyska TSV Rain/Lech.

I fjol spelade Kljajic 19 superettanmatcher för Örgryte, men det blev inget fortsättning i den anrika klubben. Nu, i mitten av februari, står han fortfarande utan klubb.
– För mig är det en gåta att jag är klubblös. Många har ringt och hört sig för kring varför jag lämnade Örgryte och hur det kommer sig att jag är klubblös. Örgryte gjorde stora förändringar, elva spelare plus sportansvarig och klubbdirektör fick lämna klubben, säger han och fortsätter:
– Det här är ovanligt för mig, jag har inte varit klubblös så länge som nu. Jag är dock väldigt lugn, självförtroendet är på min sida och jag har en stark känsla av att det kommer lösa sig på ett bra sätt.

För tillfället är han hemma på Närlunda i Helsingborg och tränar med Högaborgs BK som i höstas trillade ur division 2.
– Tanken var att hålla igång med en annan klubb, men Högaborg ligger mig så nära. Det är min moderförening och jag känner 90 procent av killarna i laget, plus att det är nära hemmet på Närlunda, säger han.

Hur är det med intresse från andra klubbar?
– Det förs dialoger med klubbar i Norge och Sverige. Då snackar vi om allsvenskan och superettan, i Norge handlar det också om högsta- och andraligan. Sen har jag fått en del samtal från division 1-klubbar. Jag stänger absolut inga dörrar. Om det blir Helsingborg, en annan plats eller något annat land får vi se.

Ängelholms FF behöver en eller två målvakter. Har ni pratat?
– Jag kan säga så här: jag har absolut inte stängt några dörrar för de som vill höra sig för kring mina höga ambitioner. Mycket mer än så vill jag inte säga.

Kljajic betonar att han har tålamod och verkligen vill sondera terrängen innan han gör ett framtidsval. Förutom fotbollsträning med Högaborg vässar han även formen med MMA-träning.
– Jag har testat på det nere vid Råå. De har varit väldigt schyssta att låta mig träna där. Det är bra träning, speciellt för målvakter. Man tränar mycket bål, och som målvakt måste man ju vara en tuff jäkel, säger han.