Vinter i Skåne 29 januari 2016 • Uppdaterad 28 januari 2016

Lekplatser med det lilla extra

Har du tröttnat på din närmsta lekplats? Vi tipsar om tre spännande och annorlunda lekplatser i Skåne.

På Teaterlekplatsen kan barnen testa att stå på scenen. Foto: Tomaz Lundstedt

Pirater och skatter
På lekplatsen i Gröningen i Helsingborg finns en nedgrävd skattkista. I piratskeppet som också fungerar som klätterborg finns kanoner, kikare och handbojor och slingriga rutschbanor. För den som vill gunga finns här både hajgunga, korggunga och vanliga gungor att välja mellan.
Tips! Fler roliga lekplatser i Helsingborg hittar du här.

Plats på scen
I Pildammsparken i Malmö hittar du Teaterlekplatsen med scen där barnen kan uppträda och en foajé där de kan leka kiosk. Lekplatsen har också studsmatta, gungor och vid snurrteatern ger instrument och andra föremål många möjligheter till teater- och musiklekar.
Tips! Fler roliga temalekplatser i Malmö hittar du här.

Klätterkul i miniland
På lekplatsen i Stadsparken i Lund finns många möjligheter till rolig och annorlunda lek. En del av lekplatsen består av minibyggnader som de mindre barnen kan klättra på och krypa in i. Lekplatsen har också av ett futuristiskt småkulligt gummilandskap med klätterbana, studsmatta och rutschbana.
Tips! Fler roliga lekplatser i Lund hittar du här.