Vinter i Skåne 28 januari 2016

Vintageshopping i Köpenhamn

Köpenhamn är en fantastisk shoppingstad, inte minst när det gäller vintage. Vi listar sex guldkorn i second hand-djungeln.

Köpenhamn bjuder på mycket bra vintageshopping. Foto: Ty Stange

Klassisk vintagebutik: Décor
Om: Décor är en klassisker i vintagesammanhang och ett besök är nästan ett måste för den vintagefrälsta. Butiken är fylld av till exempel vintageklänningar, hattar och skor och man säljer kläder i både dam- och herrstorlekar.
Var: Rømersgade 9
Läs mer.

Inredning och herrkläder: BauBau
Om:
BauBau är en secondhandaffär som säljer både herrkläder och inredning. Här kan du hitta lyxmärken som Raf Simons, Lanvin, YSL, Helmut Lang, Jil Sander, Commes des Garcons och Balmain samtidigt som de har skandinaviska märken som Acne och Soulland.
Var: Birkegade 3
Läs mer.

Konceptbutik: Studio Travel
Om: Här hittar du unika och utvalda plagg från Italien, men även från andra exklusiva märken. Studio Travel ligger på Nørrebro och är mer än bara en butik, här möts konst, musik och stil och de anordnar ofta olika events.
Var: Blågårdsgade 14
Läs mer.

Lyxvintage: Liafi Studio
Om: Letar du lyxvintage så kan Liafi Studio vara något för dig. Här finns både kläder, skor och accessoarer samt inredning. Kläder finns i både dam- och herrstorlekar. Här finns märken som Ann Demeulemeester, Acne, Commes des Garcons och Alexander Wang.
Var: Sankt Peders Stræde 47
Läs mer.

Second hand för barn: Petitesse
Om: På Petitesse kan du hitta barnkläder av god kvalitet. Här finns barnkläder i storlekarna 50-104 och de säljer märken som till exempel Oshkosh, Molo och Holly’s.
Var: Møllegade 8A
Läs mer.

Byt kläder: Resecond
Om: Konceptet är enkelt, istället för att köpa nya kläder kan du ta med dig ett gammalt plagg du inte längre använder och byta det mot något nytt. Allt du behöver göra är att betala en liten månadsavgift. Vi som inte är i Köpenhamn tillräckligt ofta för att motivera medlemskap behöver inte misströsta, Resecond finns även som app.
Var: Jægersborggade 49
Läs mer.

Bonustips! Den 13 mars är det dags för Köpenhamns vintagemässa. Här kommer det att finnas exklusiva kläder och accessoarer från 1920-1969. Utställarna är några av Danmarks, och även en del av Sveriges, bästa vintagebutiker. Läs mer här.