Vinter i Skåne 21 januari 2016 • Uppdaterad 17 januari 2016

6 tips på skånska äventyrsbad

Kittlande rutschbanor, vildforsar och vattenvänliga klätterväggar. Badupplevelser hör knappast bara sommaren till. Vi tipsar om sex skånska äventyrsbad.

Det är full fart i Magic eye på Högevallsbadet. Foto: Eva Kronfält

Högevallsbadet
Lunds äventyrsbad är Skånes största badhus och bjuder på 213 meter långa vattenrutschbanor, en 30 meter lång vildfors och en klättervägg med tillhörande pool att ramla i. Rutschbanan Blackhole är den snabba banan som är 90 meter lång med ljus- och ljudeffekter och Magic eye är den stora rutschbanan och har en längd på 123 meter. För minstingarna finns Djungelbadet där barnen kan plaska bland bubblor, djur och sprutande vatten.
Läs mer.

Hylliebadet
Har du ännu inte testat Malmös nya badhus? I familjebadet finns en lekavdelning med småbarnspool och en varmpool. Hylliebadet har fyra rutschbanor, två större, en som du åker med gummiringar och en som är försedd med  ljud- och ljuseffekter. De andra två är en kortare rutschbana med brant sluttning och en mindre rutschbana för de yngsta badgästerna.
Läs mer.

Karlslundsbadet
Landskronas äventyrsbad erbjuder strömmar, rutschbanor, jetstream och undervattensbubblor. Karlslundsbadet har en utomhuspool som även är uppvärmd på vintern. I barnpoolen kan de minsta plaska och bubbla i en vattentemperatur på 34 grader. Vill du sedan koppla av lite finns här en varmpool att sjunka ner i.
Läs mer.

Trelleborgs badhus
I Trelleborg hittar du ett äventyrsbad med en 34 meter lång vattenrutschbana och en lite mindre rutschbana. Här finns en virvelkanal, vattengrotta, vattenkanon, kaskad och avkopplande bubbelpool. För de yngsta badgästerna finns en grund bassäng med rutschbana och strålpump.
Läs mer.

Lågedammsbadet
I Hörby hittar du ett äventyrsbad med en 6 meter hög klättervägg och en 56 meter lång vattenrutschbana som under åkturen bjuder på ett ljusspel. Badet har ett hopptorn på tre meter och en enmeterssvikt. I äventyrsbadet hittar du också en barnbassäng med vattenrutschkana och djur som sprutar vatten. Om det sedan känns välbehövlig med lite massage kan du prova badets 38 gradiga hetvattenkälla med massagestrålar.
Läs mer.