Vinter i Skåne 13 januari 2016 • Uppdaterad 8 januari 2016

3 shoppingtips för smala plånböcker

Januari är för de flesta inte direkt känd som shoppingmånad. Här är tipsen hur du handlar billigt, gratis eller helt enkelt tjänar en slant på dina egna prylar.

Jane Olsson driver Swop shop i Malmö. Foto: David Bergström.

Byt grejer
Är du fixartypen kan du dra ihop några kompisar och ordna en bytesdag tillsammans. Sedan är det bara att komma på tema: kläder, leksaker, eller prydnadssaker, ni bestämmer. Är du själv inte så förtjust i att styra upp byteshandeln så finns i Malmö Swop shop där du kan kan bli medlem och sedan lämna in kläder och byta ”swoppa” mot kläder, accessoarer eller leksaker du har större behov av.

Sälj av
Ett sätt att tjäna en liten slant är förstås att sälja av något du har hemma men inte längre använder. Har du möbler eller barnvagnar kan du sälja dem på nätet, på exempelvis Blocket eller Tradera. Har du mycket kläder, porslin leksaker du vill bli av med kan du hyra ett bord sälja på en loppis i närheten. Det finns även många grupper på Facebook där du kan sälja, byta eller köpa det du behöver för en billig slant.

Second hand och loppis
I Skåne kryllar det faktiskt av second hand-affärer och loppisar även om det just nu inte är säsong för lika många uteloppisar. Här, här men också här kan du hitta second hand-affärer, fasta och kommande kommande loppisar i Skåne.