{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
ANNONS

Superslide är årets surprisehinder

Text: Toughest

Årets nyhet på Toughest i Malmö, SUPERSLIDEN, handlar mer om att bara ta ett djupt andetag och våga än om styrka och teknik.

– Det är ÅF som ger oss möjlighet att bygga det här monster­hindret, säger en mycket nöjd Per Ögren, medgrundare till Toughest, och som han säger företagets allt­i­allo.

Supersliden kan beskrivas som rutschbanornas Rolls-Royce. Åtta meter hög med en kick på slutet så får den som åker en mindre flygtur ner i vattnet.

– Du klättrar upp i nät på ena sidan, vattnet som spolar nerför Supersliden ger dig riktigt bra fart och när du landat i vattnet så är det en kort simtur på drygt tio meter innan du springer vidare till nästa hinder, berättar Per Ögren.

Supersliden, som är det tredje från slutet av banan kommer att vara en riktig publikmagnet.

– Det är ett visuellt riktigt roligt hinder, säger Per.

Hindret ligger vid Turbinkanalen.

– Skulle det vara så att man inte pallar med det så är det bara gå runt, och känner man sig minsta osäker i vattnet så finns det linor att hålla sig till. Varje år genomför Toughest undersökningar om vad deltagarna vill ha mer/mindre av.

– I år lät vi till och med Malmöborna rösta vilket specifikt hinder de helst ville att vi la till banan. Engagemanget var enormt med nästan tusen röstande. Superslide vann med en förkrossande majoritet på 70 procent. Därför är det kul att med hjälp av ÅF kunna förverkliga denna önskan. Sliden utgör också ett undantag då det i övrigt är mindre vatten och mer lera i år. Också detta ett resultat av deltagarundersökningar. Vågar eller vill man inte köra sliden så funkar det precis som övriga hinder, du väljer en annan väg. Men vi garanterar en fjärilar-i-magen-upplevelse utöver det vanliga för de som vågar.


Annons:
Annons:

{"error":"not found"} {"error":"not found"} {"error":"not found"}