{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
ANNONS

Så tränar du inför tuffaste hinderbanan

Text: Toughest

Toughest är hinderbaneloppet som är på allas läppar. Det utmanar gammal som ung, elit som nybörjare och det är just det som är tjusningen – alla kan göra det, med rätt träning.

Genom att fokusera på tre enkla steg kan du bli redo för årets utmaning.

— Börja hänga. Häng i allt du hittar – träd, dörrkarmar, trappor. Öva upp greppstyrkan och vanan vid att hålla uppe dig själv. Varje sekund hängande ger träning.

— Börja springa. Spring mellan lyktstolpar, på stranden, gör det roligt då är det lättare att hitta motivation och lust. Alla steg räknas!

— Stärk din kropp. Träna core och armövningar som hjälper dig över hinder: armhävningar, dips, pull ups och burpees.

”Med en allsidig och varierad träning blir man bättre förberedd på hinderbanans varierade miljö och hinder. Starka nypor, lätta steg och en stark core tar dig långt på hinderbanan”. säger Andreas Sjölin, Head Coach och projektledare på Toughest.

Att det är så beror på att Toughest är utformat med 40 hinder fördelat över 8 km. Det innebär att det är något hinder framför löparen i princip var 200:e meter. Dessutom finns det tre olika vägar att välja för att ta sig förbi hindret: en straffrunda, hindret och ett mer tekniskt krävande alternativ kallat Fast Lane.

> Läs mer om hinderbanans utformning.

”Toughest är lika mycket en mental utmaning som fysisk och det ger en enorm glädje, stolthet och tillfredsställelse att klara av ett svårt hinder. Lika euforisk är känslan under race när man ser de andra deltagarna tillsammans eller individuellt ta sig förbi ett utmanande hinder” säger Andreas Sjölin.

För att bli ännu bättre förberedd kan man ta sig till hinderbanegymmet Toughest LAB som rymmer över 30 olika hinder och redskap som är hinderbaneförberedande. Nybörjargrupper och PT-pass ger en god introduktion till hur man på bästa vis ska möta hinder och ta sig förbi dem. Toughest LAB erbjuder dessutom barn och familjeträningar och workshops med allt från att bygga och skapa hinder tillsammans som att träna som en ninja.

> Läs mer om de olika gruppträningarna och erbjudanden som finns här.

”Vi tränar svingteknik, greppstyrka, spänst och explosivitet på Toughest LAB. Träningen är varierad och vi hittar hela tiden nya utmaningar för att vara så väl förberedda som möjligt, men samtidigt också ha kul tillsammans.”

Glädjen är det viktigaste menar Andreas Sjölin.

”Gör man något som är kul så flyger tiden förbi och träningen upplevs inte lika tungt eller som något jobbigt utan helt enkelt något som man verkligen blir glad av”, avslutar Andreas Sjölin.


Annons:
Annons:

{"error":"not found"} {"error":"not found"} {"error":"not found"}