Släktforskning 19 mars 2014 • Uppdaterad 15 februari 2017

Svalöv centrum för släktforskning

Roger Lönnebjer, ordförande i
Skånes genealogiska förbund.

Det är förbundsstämma med Skånes genealogiska förbund på Fridhems Folkhögskola i Svalöv lördagen den 22 mars.
I samband med stämman är det även öppet hus för allmänheten.

– Vi har ett stort antal utställare och flera intressanta föreläsningar under eftermiddagen, säger Roger Lönnebjer, ordförande i Skånes genealogiska förbund.
Bland föreläsarna finns Magnus Bäckmark, Genealogiska Föreningen, Stockholm, som ger en inblick i släktforskning med hjälp av DNA. Han berättar även om sin bok i just detta ämne: ”Genvägar, praktisk handledning till DNA-jämförelse i släktforskning”, som utkom under 2013 i en utökad andra upplaga.

Det blir även en föreläsning om finska krigsbarn. Här är det Soini Andersson och Antero Ijäs Nilsson från föreningen Sydsveriges finska krigsbarn som berättar om hur det var att komma till Sverige som krigsbarn – och vad som hände sedan.
Det tredje föredraget under eftermiddagen har rubriken ”Hallaröd i historien” och hålls av Anna Röjås.

Flera föreningar, företag och organisationer finns på plats i Svalöv under lördagen, bland andra Arkiv Digital, Skånes Hembygdsförbund, Bornholms släktforskarförening, Skånes knektregister och DDSS (Demografisk databas södra Sverige).

Roland Classon

Publicerad 2014-03-19

Läs mer:

Släktforskning Helsingborgs Dagblad

Rötter

Skånes genealogiska förbund