Släktforskning 3 oktober 2011

Två bra böcker för nybörjaren

   

Här finns utmärkt guidning i släktforskningens underbara värld.

Det har kommit ut två bra böcker om släktforskning, båda utgivna av Sveriges släktforskarförbund.

Den ena heter ”Släktforskarens arbetsbok” (66 sidor) och är författad av Jorge Lintrup, projektledare i släktforskarförbundet. Den är en god hjälpreda och tänkt som övningsbok för nybörjare och studiecirklar.
Boken innehåller en mängd läsövningar med tillhörande tolkningar. Tanken med denna bok är att man som nybörjare ska få en logisk och prydlig struktur på sin forskning.

Den andra är ”Släktforskning grundkurs” och har skrivits av Gunilla Didriksson, ledamot i släktforskarförbundet. Boken (nytryck, andra upplagan) innehåller 30 sidor och här får man lära sig grunderna i hur man forskar i olika kyrkböcker. I häftet finns bland annat även ett intressant kapitel om oäkta barn. Detta är en mycket givande bok för alla som vill lära sig grunderna – eller för den som bara vill få ny inspiration. Här finns också många goda råd hur man ska dokumentera sina källor – och det är ju nog som viktigt när man släktforskar.

Dessa båda häften finns att köpa i Rötters egen bokhandel.

Roland Classon

Publicerad 2011-10-03

Läs mer:

Släktforskning Helsingborgs Dagblad

Rötter

Rapport från Släktforskardagarna (2011-08-27)

Bildsvep från Släktforskardagarna (2011-08-28)