Rynkeby 18 juni 2017 • Uppdaterad 5 juli 2017

Lotta och Hampus tar hand om våra cyklar och kroppar

Ni som följer oss vet redan att utan vårt serviceteam skulle vi cyklister helt enkelt inte klara av resan till Paris. Förutom att de servar oss med mat och dryck, kör våra väskor mellan hotellen, och lagar cyklar vid behov, så är Helsingborgs serviceteam även ett himla gött gäng. De har kul tillsammans, och förhöjer stämningen på våra energistopp med musik och dans, skratt och glada tillrop. Idag får vi lära känna Lotta och Hampus!

Här har vi ett aktivt par som lika gärna hade kunnat cykla med oss som att vara med i serviceteamet. Men de rekryterades för sina talanger som sjukgymnast (Lotta) och mekaniker (Hampus) och tycker det är jättekul att få vara med och se till att resan går så smidigt som möjligt.

Hampus pluggar till automationsingenjör och jobbar extra på Hornbach. Han beskriver sig själv som glad och lätt att umgås med, och tycker om att hitta på saker. Lotta flikar in att han även är en riktig fixare – en problemlösare som gillar att lösa grejer i vardagen.

Lotta jobbar som sjukgymnast och drar nytta av sina egna erfarenheter som idrottare. Som ungdom höll hon på med fotboll och handboll, innan hon fastnade för löpning och tävlade mycket i det.

– Men sen blev jag skadad för några år sedan, och fick kämpa för att hitta en ny identitet – jag var ju löpare! I början kunde jag inte titta på en löpare utan att vilja fälla den, haha, men sen tänkte jag att “Nä, men då ska jag jobba med att få andra att kunna springa” så då valde jag att läsa till sjukgymnast.

Det märks att Lotta brinner för sitt jobb – hon pratar om biomekanik och rörelseanalys, hävarmar, vinklar och ergonomi, att springa ekonomiskt och justera löpsteget vid skada. Själv kallar hon sig nördig, men jag skulle nog hellre säga passionerad ;).

Som person beskriver hon sig som ganska eftertänksam och tålmodig. Hon älskar att vara med människor – annars hade hon nog varken valt att jobba som sjukgymnast eller vara med i Team Rynkeby.

Vilka är era uppgifter i laget?

Hampus:

– Att meka med cyklar och köra servicebil. Sen har jag fått lov att cykla med laget varannan dag ner till Paris. Jag är heltidsmekaniker varannan dag och cyklist och mekaniker varannan, så det är det bästa av två världar. Jag har tävlat i cykling tidigare, så jag tycker om att detta är lite mer kravlöst, att man cyklar för att ha det kul och trevligt.

Lotta:

– Som sjukgymnast och massör ska jag försöka få cyklisterna att må så bra som möjligt på resan. Det jag har märkt på de träningsläger vi haft är att det inte är lika mycket ländryggsproblem som jag trodde, utan mer nacke och axlar. Och sen har många ont i låren, både på baksidan och framsidan.

Vad vill ni ge för expertråd till oss i laget, och folk som cyklar överlag?

Hampus:

– Att man håller ordning och är rädd om sina grejer, och är försiktig med hur man ställer sin cykel vid rastplatsen. Trillar cykeln så finns det risk att inställningarna på växlarna sabbas och då blir det ju extra jobb och det kan bli dyrt också om man ska lämna in den.

Lotta:

– Att man tar vara på pauserna och kvällarna! Ner till Paris sitter man ju många timmar på cykeln många dagar i rad, så det är smart att stå eller ligga lite istället för att sitta när det blir paus. Man kan köra lite bakåtböjningar med ryggen, och försöka undvika den ställningen man har när man cyklar – inte hitta första bästa stol att sätta sig på, utan variera det lite. Om man inte orkar stå kan man lägga sig på magen eller nåt sånt.

Det är mycket att tänka på! Men som tur väl är kommer vi ha de här experterna med oss på resan, så att de kan ta oss i örat om vi är vårdslösa med utrustningen eller oss själva! Om bara några veckor beger vi oss mot Paris, och du kan bidra till vår insamling till Barncancerfonden genom att svisha till 123 682 77 03.

6 snabba

Namn: Hampus Blixt Kommer från: Skumparp utanför Malmö Favoritsport: Cykling Bästa egenskap: Ambitiös Sämsta egenskap: Behöver struktur och plan på saker Boktips: The Flying Scotsman (självbiografi av skotske cyklisten Graeme Obree, finns som film också)

Namn: Lotta Sinclair Kommer från: Rydebäck Favoritsport: Löpning Bästa egenskap: Ambitiös Sämsta egenskap: Envis

/Lisa