{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
Annons:

Onsdagens ledarsidor

Text: Sven-Åke Olofsson

 Ledningen för svensk polis är pressad av debatten om dåliga utredningsresultat och man måste nu visa handlingskraft. Rikspolischef Bengt Svenson gör det genom att dra en slutsats som är vanlig i alla organisationskriser; Tillbaka till kärnuppgifterna! Han har fog för sina synpunkter men de blir samtidigt kontroversiella i vissa fall. Som att svårt berusade människor mer är fall för vården än polisens fylleceller. Visst – men svårt berusade människor är inte sällan aggressiva till en punkt där det måste brukas polisiärt våld för att omhänderta dem. Hur skulle detta organisatoriskt hanteras i sjukvården? Genom att polispersonal ständigt måste vara närvarande?

 Politikerna i Grekland och Tyskland fortsätter att baxa stöd- och krispaket genom parlamenten. 496 av 591 tyska parlamentsledamöter sa ja till det andra räddningspaketet. En mycket betryggande majoritet. Men på väljarsidan ser det helt annorlunda ut. Enligt opinionsmätningar är 60 procent av de tyska väljarna motståndare till paketet. Och i Grekland, där helt andra paket slås in, är det folkliga motståndet starkt mot vad man ser som en tröstlös tid av kommande umbäranden. Dessutom sprider sig till på köpet i båda lägren tvivlet att alla ansträngningar kan vara förgäves. Ledande tyska politiker blir allt öppnare om att det kanske vore bäst att grekerna lämnade valutaunionen.

Annons:

Dagens debatter handlar om att försvarsmakten förlägger en stab till Skåne och att SJ:s tåg just nu inte kör till och från Helsingborg.


Annons:
Annons:
Annons:

Kategorier

Annons:

Annons:
{"error":"not found"}{"error":"not found"}{"error":"not found"}