{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
Annons:

Tisdagens ledarsidor

Text: Sven-Åke Olofsson

En oroväckande hög ungdomsarbetslöshet och en a-kassa som allt fler vänder ryggen, samt en ny skuggfinansminister som sågar en del av regeringens jobbpolitik. Man hade väl trott att Fredrik Reinfeldt skulle kommit lite bättre förberedd till Agenda-studion i söndagskväll, skriver Lotta Hördin. Men nej, han tog inte chansen. I stället var det en mycket defensiv, närmast trött och uppgiven Fredrik Reinfeldt som svarade på Anna Hedenmos frågor. De var raka, men statsministern var som vanligt byråkratisk i sina svar. Det distanserar honom från ämnet, och det är lätt att känna att han egentligen inte bryr sig. Så är inte fallet, givetvis är Fredrik Reinfeldt också bekymrad, fast han förmår inte förklara sig på ett vettigt sätt.

Det är ingen originell iakttagelse att den nog så i detalj lag- och regelstyrda trafiken fått starka inslag av att allt fler följer sina egna regler, skriver Sven-Åke Olofsson. Kör för fort, kör mot rött ljus, kör om på fel sida, respekterar inte övergångsställen, har mer fokus på mobilprat än bilkörning, visar inte hänsyn vid motorvägspåfarter, går och cyklar på fel sida, mästrar medtrafikanter, parkerar trafikfarligt, använder inte blinkers – ja, enkelt uttryckt prioriterar sin egen framfart och struntar i andra. Och bland de så kallade yrkestrafikanterna finns inte mycket till föredöme att hämta. Buss- och lastbilsförare viker inte ett tum.

Annons:

Dagens debattartiklar handlar om att det borde vara viktigt för regeringen att satsa brett på ungdomsverksamhet och om att ta tillvara potentialen inom industrin.


 • Per Örnell

  Du har så rätt så Lotta, Reinfeldt gjorde verkligen ingen glad med sitt tv-framträdande i söndags.
  Inte nog med att Statsministern till och med mer än vanligt såg ut som en ledsen hund, hans språkbruk var också mer ogenomträngligt än en bysantinsk labyrint.
  Så här kan det absolut inte fortsätta om Alliansen ska ha minsta chans att få fortsätta regera ytterligare en mandatperiod. Man är helt enkelt tvungen att vaska fram en trovärdig jobbpolitik, full av pigga, konkreta, verksamma förslag, annars kommer de bli överkörda av Löfvens gäng. 

 • Per Örnell

  På tal om trafikvett, minns jag att jag som nybliven skåning för 15 år sedan, förundrades över att bilarna som såldes här nere uppenbarligen levererades utan fungerande blinkers….

 • Lennart Nordh

  För 400  får du en digitalbox så du kan se dansk TV.

  Vill du ha ett bakre avgassystem monterat och färdigt kostar det 4000 kronor.

  Det är naturligtvis Fredrik Reinfeldts fel om man får döma av ledaren  Dessutom har han inte försökt göra något åt problemet om jag läser kritiken rätt?

  Vad kostar ett avgassystem monterat i Kina och finns det brist på jobb i Kina?  

  Tänk efter innan ni begär en förändring och vem skall rösta fram den politiker som ordnar de jobben.

  I Sverige finns inte brist på jobb här är det brist på inkomster att betala alla jobb, som aldrig utföres.

  Vi får köpa elektroniska prylar från Kina för att höja BNP med 2,5 procent om året.  För att inte  tala om Kinesiska skjortor för 359 kr ett jätteklipp för importören, men ett armod för Kinesiskan som sydde.

Annons:
Annons:
Annons:

Kategorier

Annons:

Annons:
{"error":"not found"}{"error":"not found"}{"error":"not found"}