{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
Annons:

Juholt borde ha berättat

Text: Sven-Åke Olofsson

Har vi med att göra att Håkan Juholts särbo är dömd för bedrägeri mot sin gamla arbetsgivare? Själv säger den nye S-ledaren att han förlåtit och att de två gått vidare. Huvudpersonen själv vill inte uttala sig eftersom hon inte är en offentlig person. Valberedningens ordförande Berit Andnor säger att man inte fick information om detta.

Självfallet är det här besvärande för Håkan Juholt. Hur besvärande beror på hur hans traditionalistiska och till delar djupt moraliska partivänner uppfattar situationen (jämför Mona Sahlins kontokort och annat).

Annons:

Men man ska komma ihåg att särbons bedrägeri inte är Juholts. Samtidigt hamnar han i denfensiv och försvar.

Problemet med affären är främst att valberedningen tycks vara ovetande. Det är märkligt om Juholt, själv gammal journalist, inte förstod att det nu skulle grävas vitt och brett kring hans person. Självfallet borde han ha informerat och lämnat bedömningen åt valberedningen. En partiledare och möjlig statsminister har i grunden ingen privat sfär. Särbons bedrägeri var känt i en vidare krets. Det var alltså bara en tidsfråga innan någon skulle publicera. Hårt kan tyckas men ingen kan ifrågasätta att kraven måste ställas högt på dem som ytterst styr vår vardag och ofta inte tvekar att använda moraliska brösttoner i den politiska debatten.

Sven-Åke Olofsson


 • Fruktansvärt att utlämna Juholts särbo på detta vis i media. Hon är ingen offentlig person och vad hon än gjort så har hon sonat sitt straff. Det går inte att jämföra henne och Mona Sahlin då Mona faktiskt var politiker vid tiden för händelserna med bl.a kontokorten.

  De är dessutom inte ens sambos.

  Att försöka sänka Socialdemokraterna genom att ge sig på och utlämna en privatperson är så fult att man inte tror det är sant.

  Juholt kan lika lite lastas för vad hans särbo gjort som Reinfeldt kan lastas för hans fars rattfylleri.

  • Mattias

   Nu tillhör Helsingborgs dagblad en utav Allianspartiets största propagandamaskiner så föga förvånande att detta skulle komma. HD har i avsaknad utav lokalkonkurrens blivit mer att likna med Kvällsposten och annan skvallerpress.

 • Marcus71

  Det finns ingen anledning för Juholt att ta ansvar för sin flickvän. Jag tycker det är löjligt och tramsigt att Juholt överhuvudtaget ska lastas för något hon har gjort då de precis började träffas. Fattar inte att man kan inta en sådan position. Vilket samhälle vill vi ha egentligen?

 • Tom H.

  Med tanke på att det viktigaste för många svenksar är BIG BROTHER, Mamma byter bo (eller ko…) osv så är det ju inte överraskande att detta blir första sida material. Folk älskar ju tydligen att läsa om sånt här! Sen tror jag personligen att fler höga sossar kände till detta men de hade ju inget bättre alternativ till högsta posten så det tänkte väl att de får ta den smällen, ligger ju dessutom lite tradition i det hela…

 • Blandfärs

  Det kan ju också så enkelt att valberedningens ordförande ljuger. De kan mycket väl ha vetat om detta.

 • Anonym

  Rättvist eller inte, faktum är att detta blir en kvarnsten om halsen på Juholt. Bättre start på partiledarkarriären går ju att tänka sig….

 • Anders

  Situationen kommer att bli ohållbar för Juholt om han inte avslutar sin relation med sin särbo. Hennes brott är alltför grovt.

 • Snoken

  ”Hårt kan tyckas men ingen kan ifrågasätta att kraven måste ställas högt på dem som ytterst styr vår vardag och ofta inte tvekar att använda moraliska brösttoner i den politiska debatten.”

  Skulle inte kunna säga det bättre själv…

 • MITTE

  HUR många har inte någon ”form av skellet” i sin eller någon nära i gardroben ???
  NI räcker upp handen, JA JUST det bara 2 skenheliga som använder förnekelse.
  VAD påverkar det hans trovärdighet/politik detta ???
  SJÄLV har jag en del ”blunder” i mitt liv så jag får nöja mig att skriva och ibland vara positiv eller negativ här på HD :=)
  MEN så är det väl i landet ”lagom” stick inte ut eller någon nära eller kära då har du media på dig direkt

 • Gunilla

  Uppsåtligt bedrägeri är bedrägeri och det är mycket allvarligt vem helst det nu är som utför det. Var och en måste veta vad den gör och ta konsekvenserna av detta. Bedrägeri är ett mycket allvarligt ”skelett” och kan ej sopas under mattan med en hur förlåtande attityd som helst. Vilka följder skulle det få för vårt samhälle då om ett så allvarligt brott skulle kunna ursäktas med att vi alla har skelett i garderoben?

 • ulf thomassen

  Håkan Juholt har ljugit för valberedningen genom att förtiga sanningen.
  Att hans särbo är kriminell har inte med saken att göra. Poängen är att Junholt är en lögnare som dessutom visat prov på utomordentligt dåligt omdöme. Han bör inte bli regeringschef i Sverige.

  • Marcus71

   Du påstår något som du ej vet är sant. Kriminell? Hon har blivit straffad och ej begått andra brott. Är man kriminell då? Att kalla Juholt lögnare är ju förtal. Uppenbarligen vill du bara kasta skit på socialdemokrater vilket endast faller tillbaka på dig. Fånigt. Är det dåligt omdöme att ge en annan människa en andra chans?

 • Anders

  Om man fjorton gånger upprättar en handling avseende stulet bagage, och sedan ser till att ersättningen utbetalas till eget konto, så är det väldigt fult och medvetet planerat. Det är ingen ”blunder”

 • MITTE

  Juholt har INTE begått något brott.
  OCH så är det väldigt tyst i denna tidning om Bildts inblandning i Lundins oil och hans kontakter med Kadaffi, så skönt att kunna klaga på ”sossarna”

 • Anders

  Nu går drevet. Det skall bli intressant och se om Juholt är kvar den 1:a Maj….

 • Lennart Nordh

  Och för övrigt är utom detta att säga: Min son, låt varna dig!
  Predikaren, 11 Kapitlet

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Annons:
{"error":"not found"}{"error":"not found"}{"error":"not found"}