{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
Annons:

Stark Sahlin tackar för sig

Text: Lotta Hördin

Mona Sahlin får stående ovationer när hon stiger upp i talarstolen för att hälsa välkommen till extrakongressen. Hon säger att hon nu lämnat den politiska verktygslådan hemma och nu vill hon tala om hopp. Och så tillbakavisar hon starkt att S skulle sakna en politik.

Men som den politiker Sahlin fortfarande är kan hon inte hålla sig i från sakfrågorna. Hon drämmer till med att kalla kärnkraften för ”en frestande smitväg undan klimatutmaningarna”. Hur uppfattar åhörarna det, medlemmarna i det parti som omfamnat kärnkraften under alla år?

Annons:

Sahlin kräver att Sverige erkänner Palestina och stanna länge vid ämnet. Är det där hon tänker sig en egen framtid som en medlare i Mellanösternkonflikten?

Sahlin är ovanligt stark i sitt tal, borta är de svagheter hon uppvisade i valrörelsen. När hon bestämt sig för att lämna har hon levererat flera tal där hon verkligen tagit bladet från munnen. Hon njuter av att tala, men hon är säkert ledsen av att inte få vara med i den absoluta politikertoppen. Men det döljer hon väl.

Var hon för modern för S? Eller var hon för märkt av det som hänt under hennes politiska karriär?

Det får vi förmodligen aldrig veta.

Lotta Hördin


  • Anders

    Det finns mängder av människor som inte vill veta….

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Annons:
{"error":"not found"}{"error":"not found"}{"error":"not found"}