{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
Annons:

Ledarsidan i dag

Text: Ingrid Runsten

I huvudledaren skriver Ingrid Runsten om Folkpartiets valanalys och förnyelse. Partiet ska ta fram ett nytt partiprogram i en bred diskussion. Till skillnad från Socialdemokraterna kan Folkpartiet göra detta arbete i viss lugn och ro med en partiledare som sitter säkert och det bör man utnyttja. I sin jakt på fler profilfrågor bör Folkpartiet akta sig för att tappa bort den sociala sidan av socialliberalismen och istället tippa över i allt för mycket ”ordning och reda” .

Lotta Hördin skriver i en Inblick om fasta förbindelser att det behövs mer beslutskraft, vilja och tempo i frågan om en fast HH-förbindelse. Det är bra tryck i det regionala idéarbetet, men på riksnivå i både Sverige och Danmark låter det fortfarande för tamt.

Annons:

Lördagens Utblick handlar om hur tortyr accepteras i kampen mot terrorismen. I sina nyutkomna memoarer beskriver George W Bush om hur han personligen gav grönt ljus för så kallad waterboarding, en behandling som skapar en drunkningsupplevelse hos offret.

Sven-Åke Olofsson skriver om att man borde pröva frågan om inlåsning rättsligt.  Socialstyrelsens rapport visade att det är vanligt  att patienter för kortare eller längre tid lämnas inlåsta på demensboenden. Socialstyrelsen kallar det hela olaga frihetsberövande. Det är ett brott och i konsekvensens namn borde Socialstyrelsen polisanmäla för att få en rättslig prövning av situationen.


Annons:
Annons:
Annons:

Kategorier

Annons:

Annons:
{"error":"not found"}{"error":"not found"}{"error":"not found"}