{"error":"not found"}
{"error":"not found"}
Annons:

SD går tillbaka

Text: Sven-Åke Olofsson

Sverigedemokraterna går rejält bakåt i sitt starkaste fäste, Landskrona, enligt en opinionsundersökning som Helsingborgs Dagblad/Landskrona-Posten låtit göra. I mätningen får partiet 15 procent av rösterna, mot drygt 22 procent i kommunalvalet 2006.

Samtidigt visar en opinionsmätningt på riksplanet genomförd av Skop att Sverigedemokraterna sjunker klart under riksdagsspärren, från 5,0 till 2,9 procent, ett ras som är statistiskt säkerställt.

Annons:

Förhoppningsvis visar mätningarna att SD nu möter en mer skeptisk opinion i bland annat invandrings- och flyktingfrågan. Samtidigt visar en undersökning från SOM-institutet, som i dag publiceras på DN Debatt, att svenska folket tycks bli mer generöst mot invandrare än tidigare. Dessutom drabbas SD nu av en valrörelseeffekt. Partier som står utanför blocken marginaliseras ju längre valrörelsen går och det blir fokus på vilken gruppering som ska styra Sverige. I detta spel deltar inte SD eftersom båda blocken ju klart har sagt ifrån att man inte vill se partiet i sitt regeringsunderlag.

Sven-Åke Olofsson


 • vainlee

  svenska folket tycks bli mer generöst mot invandrare än tidigare..Kan vi bli mer generösa?alla som vill blir försörjda av sverige …

 • vainlee

  svenska folket tycks bli mer generöst mot invandrare än tidigare..Kan vi bli mer generösa?alla som vill blir försörjda av sverige …

 • lars-ivar ericson

  Allteftersom valet närmar sig så upptäcker folk att SD har ett tunt program och kandidater som svävar ut i personliga åsikter istället för att driva politik men det är för tidigt att räkna ut SD och det gäller att
  bemöta deras argument.

  Lars-Ivar Ericson C
  Tyringe

 • Johan

  Du skriver ”Förhoppningsvis visar mätningarna att SD nu möter en mer skeptisk opinion i bland annat invandrings- och flyktingfrågan.” Ordet ”förhoppningsvis” är väl inte direkt i linje med er ”politiska neutralitet” som ni påstår att ni besitter. Svensk media är kraftigt vänstervriden´; det är ingen nyhet. SV, TV4 och SR firar väl med tårta idag när deras valpropaganda för de rödröna fått ett framgångskvitto…

 • Nortexius

  6 % av alla som undersöktes svarade ju inte ens på frågan, den här mätningen är inte trovärdig. De flesta av de 6% är nog Sverigedemokrater med tanke på att det är politiskt inkorrekt och tabu att rösta på de.

 • En ledarsida/ledarblogg har som mål att driva tidningens politiska inriktning, oavsett politisk hemvist. Det övriga innehållet ska vara neutralt och/eller objektivt.

 • Ingen opinionsundersökning är trovärdig om det är det ultimata och eviga svaret man söker. Det får man vid valet.
  Vad gäller det ”politiskt inkorrekta” så tror jag inte alls på det utan någon form av bevis vilket inte finns att få verkar det som…

 • Karol

  Detta känns som en väldigt naturlig utveckling efter parkeringshändelsen. Eller hur?

 • P.P

  Om den visat tvärtom att SD ökat, hade den inte tagits upp på ledarsidor.
  Då hade man tigit ihjäl nyheten som man brukar i dessa frågor.
  Detta känns som en beställd undersökning för att lugna folket.

 • Dröm vidare. På valnatten i september kommer du att svettas rejält. Folket har vaknat. SD 6-8%.

 • Hehehe. Det märks att det snart är val. Sättet som media och motståndare till Sd håller på påminner starkt om det som man sysslar med i bananrepubliks-”val”.

  Om man från officiellt håll ”skriver ner” Sd:s möjligheter och deras opinionsmätningsresultat hoppas man att deras anhängarantal ska gå ner.

  Som man sade i en B-film: ”It ain´t over ´til the fat lady sings”.
  Vänta till resultatet i september. Då kan vi snacka.

 • UncleBob

  Med Politiskt Korrekt media skall det hamras in i våra arma skallar att massinvandring är BRA för Sverige. Det skall nämligen vara FULT att vara systemkritisk och tala öppet om den misslyckade integrationen som följt i spåren av massivandringen.

  Vem blir förvånad över att möjligheten att kommentera invandringsrelaterade artiklar och nyheter som idag nästan har försvunnit helt från tidningar och på nätet?. Visst är det censur?

  Inte minst artiklar om Lars Vilks kamp för den svenska yttrandefriheten har drabbats av denna klåfingrighet av landets åsiktspolis. De flesta journalister tvekar att försvara Vilks rätt att använda vår yttrandefrihet. Fegisar!

  Men det kommer inte att fungera. Folk går inte på de etablerade partiernas propagandakampanj som vi nu ser resultatet av: Sd skall ignoreras, Invandringskritiska röster skall tystas. Media blir en politisk propagandamegafon liksom i de forna kommunistdiktaturerna i öst. Men självständigt tänkande väljare kommer att straffa ”PK-partiets sju systrar” och kräva en ansvarsfull invandringspolitik. Vänta bara till den 19 september. Då har vi facit.

 • Blivande Moderat

  Förstår att iallafall att många som tidigare lagt sin röst på SD i Landskrona INTE kommer att göra det denna gång! Vilka amatörer SD är säger jag bara!

 • Givetvis går det inte att jämföra en opinionsmätning med ett valresultat, det begriper väl vem som helst. Det som kan jämföras är undersökningar av samma sort.

  Demoskop gjorde en likadan undersökning i september 2008. Det är den enda jämförelsemöjligheten som finns, vad jag vet. Då fick SD 14,8% kommunalt i Landskrona. 15,1% nu innebär således en svag uppgång för SD.

  Redaktionen kan ju läsa vad den själv skrev: http://hd.se/ledare/2008/09/19/aaterstaellare-p

  Däremot är det sant att SD tappat drygt 1% av väljarstödet sett till samlade opinionsmätningar sedan senhösten 2009, då Åkessons Aftonbladetartikel om islam gav SD en kraftig skjuts framåt.

 • Ann-Christin

  Jag tycker att SD är det enda parti som bryr sig om oss svenskar. Det känns tryggt att det finns någon som tänker på oss svenskar och som vågar säga sin mening. SD vill ha bättre sjukvård och skola och de vill stoppa denna mass invandring och den fruktansvärda brottsligheten.
  Jag hoppas på en bättre framtid med SD
  Orolig pensionär

 • Gunilla Andersson

  Många vågar inte säga vad de egentligen tycker av rädsla att bli kallade något de inte är- rasister. Det räcker att SD hela tiden beskylls för det när det enda de vill är att minska invandringen till Danmarks nivåer. Ni på HD är nog värst när det gäller smutskastningen av SD. SD vill mycket som är bra för Sverige och många invandrare är medlemmar – skriv om det istället.

 • Rob

  SD Bryr sig inte om svenska folket dom spelar ett spel med er och vissa går på det , det är ett skit parti som kör er i skiten dom kan inte något om politik, folk det är ni själva som måste ändra på er och komma sams med varandra då får ni det bra.

 • Rob

  SD Bryr sig inte om svenska folket dom spelar ett spel med er och vissa går på det , det är ett skit parti som kör er i skiten dom kan inte något om politik, folk det är ni själva som måste ändra på er och komma sams med varandra då får ni det bra.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Annons:
{"error":"not found"}{"error":"not found"}{"error":"not found"}