Hif 18 november 2016

Spelarbetyg Halmstad – HIF

Adam Erikssons drömmål räckte inte till en seger. Ett sent självmål av en olycklig Frederik Helstrup gör läget jämnt inför returen på Olympia på söndag.

Här kommer mina spelarbetyg på torsdagens prestationer.

*****

Startelvan:

1. Matt Pyzdrowski 4 – Stod för sin bästa prestation den här säsongen – i en av de viktigaste matcherna, när det behövdes som mest. HIF kan tacka honom för att det fortfarande stod 0-0 efter 30 spelade minuter. Gjorde flera högkvalificerade räddningar, bland annat på Haksabanovic skott uppe i vänstra krysset som Pyzdrowski tippade i kryssribban – men även flera lägen från Olsson och ett distansskott från Westerberg som amerikanen fick sträcka ut på och tippa över egen ribba. Gjorde även sitt jobb i andra halvlek. För att säga något negativt är hans spel med fötterna fortfarande inte det bästa.

*****

6. Andreas Landgren 2 – Stötte under hela första halvlek på patrull från Halmstads duktiga vänsterkant där framför allt den unge talangen Haksabanovic var delaktig. Landgren hängde inte alltid med och hade det svårt ett tag. Fick inte heller särskilt mycket defensiv hjälp från kollegan Surprise. Framåt syntes inte Landgren till så mycket, utan det var istället HIF:s vänsterkant som var mest offensiv. Höjde sig något i andra. 2-.

26. Peter Larsson X (ut 20) – HIF var inte alls påslagna i början av matchen medan HBK var aggressiva, hade högt tempo och tryckte tillbaka HIF. Möjligt att Peters skada hämmade honom och försvaret i inledningen. Lagkaptenen byttes sedan ut med ryggproblem redan efter tjugo minuters spel. Spelade för kort tid för att betygsättas.

3. Frederik Helstrup 2 – Sämre inledning, bättre andra halvlek – trots det olyckliga självmålet. Spelade upp sig allt eftersom och kändes mer trygg i andra halvlek. Fick vara ledaren i försvaret och hjälpte inbytte Olsson. Trots det inte en av sina bättre insatser.

11. Adam Eriksson 3 – Precis som hela laget en mindre bra inledning av matchen. I slutet av första och i andra halvlek – en betydligt bättre Adam Eriksson. Höjde tempot, var mer offensiv, kombinerade med Wede och slog en del inlägg. Drömmålet från 25 meter höjer också betyget.

Laget firar med fansen efter Adam Erikssons drömmål. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

*****

14. Amethyst Bradley Surprise Ralani 2 – Inte alls med i första halvlek, varken defensivt eller offensivt. Kändes inte på banan. Något bättre i andra, men fortfarande för lite delaktig. Fick ett jätteläge framför mål i andra efter pass snett-inåt-bakåt från Jordan, men sköt över ett öppet mål. Här finns definitivt sparkapital till returmatchen. Snudd på underkänd. 2-.

5. Johan Mårtensson 4 – Bäst i HIF tillsammans med målvakten Pyzdrowski. Trots sämre inledning, som hela laget, höll han ihop lagdelarna och styrde och ställde på det centrala mittfältet. Nästan allt av HIF:s spel gick genom honom. Fördelade bollar genom ett bra passningsspel, och en del fina krossbollar. Hade ett jätteläge i första halvlek på en andraboll efter en frispark, då han snurrade 180 grader i straffområdet och sköt med ryggen mot mål, men skottet räddades på mållinjen.

21. Monday Samuel 1 (ut 60) – Möjligt att jag är lite för hårdhänt, men hans prestation var inte bra igår. Tappade mängder med boll och kändes övertänd matchen igenom. Åkte också på en varning och var nära på en utvisning likaså. Utbytt i början av andra.

10. Anton Wede 2 – Som många andra i laget, mindre bra första halvlek – bättre andra. Hade ett bra samspel med Eriksson på vänsterkanten, och stundtals ett bra presspel. Ville mycket men fick inte ut lika mycket igår. Slog en del inlägg. Bra arbetsinsats. Godkänd. 2+.

*****

16. Mikael Dahlberg 2 (ut 89) – Fick inte heller ut särskilt mycket under gårdagens match. Ändå delaktig matchen igenom. Är fortsatt en uppspelspunkt i HIF:s spel, men var ofta hårt bevakad. Kombinerade en del med sina lagkamrater. Hade några situationer i straffområdet, men fick inte riktigt till avsluten. Lade ner ett hårt jobb. Godkänd. Utbytt i slutskedet.

18. Jordan Larsson 3 – Levererade en bra prestation. Delaktig, bra med bollen, tog löpningar i djupled och hade några avslutslägen. Fin spelförståelse och oegoistisk när Surprise fick sitt jätteläge. Assisterade Adam till målet, om än en enkel passning.

*****

Inbytta:

13. Alexander Achinioti-Jönsson 2 (in 60) – Fick dryga 30 minuter i benen och gjorde jobbet på det centrala mittfältet – och även i försvaret när Helstrup tvingade kliva av för ett ögonblick blodig. ”AJ” var även delaktig i det offensiva spelet. Godkänd.

22. Jesper Lange X (in 89) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

35. Jonatan Olsson 3 (in 20) – Kom in i en svår situation i en viktig match – och gjorde det bra. Spelade ett enkelt, rakt spel och fungerade bra ihop med Helstrup, främst i den andra halvleken.

Övrig trupp: 41. Tomer Chencinski (mv), 9. Matthew Rusike, 25. Felix Bindelöv, 37. Max Svensson

Tränaren: Henrik Larsson 2 – HIF var inte alls påslagna första 30 minuterna, och blev tillbakatryckta av ett Halmstad som hade högt tempo, hög press och aggressivitet. Men framför allt – viljan. Henke och tränarstaben hade inte gjort läxan och har högsta ansvaret, även om det är spelarna på planen som ska göra jobbet. Laget höjde sig allt eftersom och ägde den andra halvleken. Men scenariot att sova bort första halvlek för att sedan vakna i andra, som inträffat förut under hösten, håller inte i längden – framför allt inte nu på söndag. Då måste ”Henke” och spelartruppen ha gjort läxan. I övrigt, managern tvingades till ett tidigt byte pga skada. Möjligt att han skulle ha vilat Peter redan från början? Därefter gjorde han ett bra byte när han tog ut en övertänd Samuel mot en ”AJ” som skulle leverera det hårda jobbet. Slutligen kom Lange in för Dahlberg. Matthew Rusike blev alltså kvar på bänken, och är nu fjärdevalet verkar det som (?) i anfallet. Återstår att se om zimbabwiern får någon speltid i returmatchen.

*****

Betygsskala:

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Riktigt bra
5: Utomordentligt bra

Håller ni med betygen? Hade ni önskat något var annorlunda? Kommentera nedan, men kom ihåg att hålla en trevlig ton och en bra nivå.

Emil Carlsvärd