Hif 6 november 2016

Spelarbetyg HIF – Jönköpings Södra

Andra raka segern – HIF är klara för kval. Efter 2-0 hemma mot J-Södra väntar nu ett dubbelmöte mot Halmstad BK i kampen om en allsvensk plats säsongen 2017.

Här kommer mina spelarbetyg på söndagens prestationer.

*****

Startelvan:

1. Matt Pyzdrowski 3 – Ställdes inte på alltför stora prov. J-Södra sköt sju skott (ett på mål) under matchen där de flesta gick högt över. Men det amerikanen gjorde, gjorde han bra. Bra i sina utrusningar och plockade de inläggen som kom. Hållen nolla dessutom.

*****

6. Andreas Landgren 3 – Stabil insats. Blev sällan bortgjord och spelade ett enkelt spel. Hittade rätt i variationen att följa med upp i offensiven eller att stanna kvar och hålla sin position. Sköt skottet (tog på Jönköpingsspelares hand) som ledde till den missade straffen.

26. Peter Larsson 3 – Solid i defensiven. Fortsatt bra i luftrummet, där han bland annat hade en akrobatisk slängnick i eget straffområde. Inte mycket att klaga på, samtidigt skapade inte motståndarna så värst mycket heller utöver skott utifrån. Tog hand om Cibicki på ett bra sätt.

3. Frederik Helstrup 2 – Målskytt för andra gången i HIF-dressen – på nytt mot Jönköpings Södra. Blev helt fri i straffområdet vid bortre stolpen och rakade in bollen i nät med högran efter en hörna. I övrigt ett något sämre passningsspel från hans sida, vilket sänker betyget. Gjorde jobbet defensivt.

11. Adam Eriksson 2 – Jämfört med hans senaste prestationer – en klar förbättring. Vass offensivt, sämre defensivt. Följde med mycket och ofta längs kanten idag och levererade flera inlägg som kunde ha resulterat vid bättre avslutsförmåga. Kändes även mer explosiv än på länge. Fin löpning och fin assist till Dahlbergs 2-0-mål. Försvarsmässigt finns dock plats för förbättring. Är ibland för långt ifrån sin motståndare. 2+ totalt sett.

*****

14. Amethyst Bradley Surprise Ralani 2 – Jobbade på bra i defensiven. Offensivt – inte lika bidragande som de senaste matcherna. Möjligen att ljumskkänningen hämmade honom? Svårt att svara på. Utmanade som vanligt på kanten, men kom inte förbi som han brukar. Fumlade även ibland med bollen. Sammantaget ändå godkänd insats. Viktig i kontringsspelet.

5. Johan Mårtensson 2 – Bra arbetsinsats på det centrala mittfältet, men slarvig ibland i sitt passningsspel. Fungerar bättre och bättre ihop med Samuel. Skulle fortsatt vilja se honom mer delaktig i offensiven. 2+.

21. Monday Samuel 3 (ut 90+1) – Erövrar väldigt mycket boll. En viktig faktor i framför allt HIFs kontringsspel. Även bra bollbehandling idag från nigerianens sida. Bra presspel. Utbytt i slutskedet.

10. Anton Wede 3 – Vill väldigt mycket, vilket syns. Hade ett bra presspel hela matchen. Delaktig på sin kant och kom till en del inläggslägen. Framåt i sista tredjedelen – inte lika framstående. En elegant framspelning till Adam Eriksson i slutet av matchen som sedan serverade Mikael Dahlberg öppet mål. God arbetsinsats.

*****

16. Mikael Dahlberg 2 – Något isolerad ibland på topp. HIFs anfallsspel har ibland en tendens att bli lite stereotypt när endast långa bollar slås på Dahlberg. Skulle behöva ha fler spelare runtom sig som rör sig mycket. Slog en direkt usel straff i den andra halvleken, men reparerade sitt misstag med ett kliniskt avslut intill stolpen. Viktig trots allt med sina spetsegenskaper.

18. Jordan Larsson 2 (ut 88) –Bra kombinationer emellanåt och tog en del djupledslöpningar. Ibland lite osynlig i mitt tycke. Hade två riktigt bra målchanser, en nick från nära håll rätt på målvakten och ett hårt skott från vänsterkanten som prickade klockrent i vänstra klykan. Skulle kanske gjort något mål. Godkänd insats. Bra presspel. Utbytt i slutskedet. 2+.

Halsdukstifo på södra stå inför avspark. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

*****

Inbytta:

9. Matthew Rusike X (in 88) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

13. Alexander Achinioti-Jönsson X (in 90+1) – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Övrig trupp: 41. Tomer Chencinski, 8. Martin Christensen, 19. Darijan Bojanic, 27. Lalawélé Atakora, 29. Jesper Björkman, 37. Max Svensson

Tränaren: Henrik Larsson 3 – Med kniven mot strupen i slutet av säsongen klarade han av att leda sitt lag till ett kvalspel – och undvika direkt nedflyttning. Dessutom två raka segrar, vilket är ovanligt för HIF denna säsongen. Stundtals kunde man urskilja ett spel som man inte sett HIF spela på bra länge. Men samtidigt är det ibland för enformigt, med långbollar efter långbollar mot Dahlberg. Passningsspelet håller även för låg kvalité emellanåt. Jag tycker även att något eller några byten skulle ha kommit – innan den 88:e minuten (då det första gjordes). Men sammantaget: en bra prestation efter en ny seger, hållen nolla och självförtroendeboost inför kvalet som kommer.

*****

Betygsskala:

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Riktigt bra
5: Utomordentligt bra

Håller ni med betygen? Hade ni önskat något var annorlunda? Kommentera nedan, men kom ihåg att hålla en trevlig ton och en bra nivå.

Emil Carlsvärd