Hif 5 november 2016

Mårtensson: ”Supportrarna viktigare än någonsin”

Johan Mårtensson om känslan i laget inför ödesmatchen, fansens betydelse och sin eventuellt viktigaste match i karriären.

Under lördagen genomförde HIF sin sista träning inför morgondagens rysare hemma mot Jönköpings Södra. HIF-bloggen var på plats och tog efteråt ett snack med innermittfältaren Johan Mårtensson om hans tankar kring det som komma skall.

Johan Mårtensson i samtal med manager Larsson under dagens träning. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Avgörandets stund närmar sig. Ni möter ett J-Södra hemma imorgon på Olympia, samtidigt som Gefle möter Östersund borta. Hur är känslan i laget inför morgondagen?

– Man får se det som en utmaning liksom. Vi har något att spela för och vi vet förutsättningarna. Vi ska vinna, speciellt hemma, och då vet vi att vi har säkrat kvalplatsen.

Har uppladdningen under veckan varit annorlunda jämfört med tidigare matcher, med tanke på vad som står på spel?

– Nej, det tycker jag inte. Det har varit fokus på det som vi brukar ha, kartlägga Jönköping och vad de är bra på och sedan givetvis utgå vad vi kan göra för att straffa dem.

Ni kommer från en vinst mot Falkenberg senast, en komfortabel sådan, har du känt inom laget att det är många axlar som har sänkts och att ni har fått ökat självförtroende?  

– Jo, men det blir ju automatiskt så när man får lite medgång liksom. Att vinna fotbollsmatcher, det gör väldigt mycket. Man får självförtroende automatiskt egentligen, och det är som du säger – axlar ner och man tänker kanske inte lika mycket som man brukar göra när det går lite sämre. Så det är jätteviktigt.

Supportrarna, hur viktiga blir de för er imorgon? 

– Som alltid, jätteviktiga. Viktigare än någonsin för att alla vet vad matchen betyder och vi behöver allt stöd vi kan få. Vi känner verkligen det när vi spelar här på Olympia att, har vi de med oss så känner vi oss starkare.

Har du någonsin i din karriär spelat en viktigare match?

– Nej, inte med den här innebörden att det gäller så mycket i en enskild match. Jag har ju inte varit i den här situationen förut, och i en klubb som Helsingborg som är en storklubb liksom. Så nej, det har jag nog inte.

Kommer Helsingborgs IF vara ett av kvallagen om dryga två veckor?

– Absolut.

Emil Carlsvärd