Hif 31 oktober 2016

Spelarbetyg Falkenberg – HIF

HIF tog igår en efterlängtad seger – en storseger – borta mot jumbon Falkenberg. Men trots det är man inte kvalklara, utan det hela avgörs först i den sista omgången. 

Här kommer mina spelarbetyg på söndagens prestationer.

*****

Startelvan:

1. Matt Pyzdrowski 2 – Hade en ganska lugn dag på jobbet efter att ha kommit tillbaka efter sin höftskada. Stabil, gjorde det han skulle och inte mer. Fortsatt bra i luftrummet vid inläggsspel. Försökte göra sig stor i samband med Falkenbergs mål, men bollen slank in under honom. Kan inte lastas för det målet. 2+.

*****

6. Andreas Landgren 3 – Offensiv på sin kant, och visade ofta en stor vilja att vara delaktig. Tog sig även in i det offensiva straffområdet ett par gånger där han var nära på att bli målskytt, men nicken touchade ribban och ut. Kom till inlägg, av blandad kvalité. Stabil bakåt där han hade ett par bra brytningar. Tappade dock markeringen på Rodevåg vid baklängesmålet.

26. Peter Larsson 3 – Skottstatistiken 4-16 till HIF säger det mesta. Falkenberg skapade inte särskilt mycket, förutom under en period i den andra halvleken, och var tämligen ofarliga i den sista tredjedelen. Ett starkt betyg därmed till HIFs försvar som höll borta hemmalagets målchanser. Peter hade ett bra positionsspel och var stark i duellerna, men gick bort sig vid FFFs mål där han förlorade nickduellen.

3. Frederik Helstrup 2 – Stod för ett gott jobb i försvaret precis som sin mittbackskollega. Gjorde det han skulle – för det mesta – då det ska sägas att hans passningsspel ibland höll mindre bra kvalité. Godkänd dock allt som allt.

11. Adam Eriksson 1 – Dåliga mottagningar, mindre bra passningsspel, verkar rädd att gå in i vissa dueller och slog flera inlägg utan rätt adress. Nej, Erikssons form är inte på uppåtgående. Vi har sett innan under säsongen att han kan bättre, nu ska han bara visa det också.

*****

14. Amethyst Bradley Surprise Ralani 4 – Hade stora delar av matchen lekstuga på kanterna, både höger- och vänstersidan, där ytterbackarna Sjöstedt och Karlsson inte hängde med. Vid 0-1-målet fintade han enkelt förbi sin försvarare och serverade Jordan öppet mål. Vid 0-3-målet tog han emot en passning, klackade sig elegant förbi försvararen och löpte med boll flertalet meter. Därefter avslutade han vid straffområdeslinjen lågt intill den bortre stolpen. Utöver dessa prestationer var han vid flera tillfällen ett hot för hemmalaget. Bäst på plan.

5. Johan Mårtensson 3 – Ett motståndarlag utan självförtroende och något att spela för lämnade stora ytor på det centrala mittfältet för HIF att jobba på. ”Mårten” stod för ett enkelt och bra jobb, där han fördelade bollar till sina medspelare på ett fint sätt. Delaktig även i offensiven.

21. Monday Samuel 2 – Insatsen står inte ut ur mängden, men samtidigt gjorde inte Samuel bort sig heller. Något omständig med bollen vid vissa sekvenser, där han höll i för länge för att sedan slå en felpassning. Men overall godkänd. Kämpade hårt på det centrala mittfältet.

10. Anton Wede 3 (ut 72) – Gjorde så som många andra i laget – och som Henke eftersträvar – ”det hårda jobbet”. Slog en klassboll över 50-60 meter fram till Surprise på högerkanten som sedermera ledde fram till ledningsmålet. I övrigt många bra inlägg från Wedes sida, främst i det öppna spelet. Hade även några avslutslägen själv. Utbytt i andra.

*****

16. Mikael Dahlberg 3 (ut 63) – Nyttig. Använder sina egenskaper på planen på ett bra sätt. Samspelet med Jordan blir även bättre och bättre. Det syntes inte minst vid 0-2-målet, där Peter Larsson slog en lång frispark, Dahlberg nickskarvade och Jordan tog emot och avslutade i ett och samma ögonblick. Bra mottagare och tung att möta. För att nämna något negativt, så är det att han själv inte förvaltade sina lägen – framför allt friläget i den första halvleken. Utbytt i andra.

18. Jordan Larsson 4 (ut 80) – Finfin insats, dock snäppet under lagkamraten Surprise. Levererade två mål (den 21,5 timmar långa forwardsmåltorkan är över) där det andra målet var ett riktigt klassmål. Såg spelsugen ut igen, deltog mycket och ofta i HIFs anfallsspel och slet över hela banan. Utbytt sedan i slutskedet.

HIF fick återigen fira. Det var ett tag sedan sist. Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN

*****

Inbytta:

8. Martin Christensen 2 (in 72) – Byttes in som högermittfältare med tjugo minuter kvar. Kom till en del inläggssituationer och även något avslutsläge. OK inhopp, varken mer eller mindre.

9. Matthew Rusike 2 (in 80) – Visade direkt tecken på presspel och såg sugen ut. Hade ett bra avslut från vänsterkanten som räddades, där returen sedan resulterade i en straffspark. Straffen sattes säkert i nät av just Rusike. Efterlängtat även för honom. 2+.

22. Jesper Lange 2 (in 63) – Väldigt anonym första 15-20 minuterna av sitt inhopp. Det mest minnesvärda är varningen han drog på sig pga bryskt spel, vilket gör att han är avstängd i slutomgången. Spelade upp sig något i slutet, och fick med sig en straff på tilläggstid. 2-.

Övrig trupp: 41. Tomer Chencinski, 13. Alexander Achinioti-Jönsson, 27. Lalawélé Atakora, 29. Jesper Björkman, 35. Jonatan Olsson, 37. Max Svensson

Tränaren: Henrik Larsson 3 – 4-1-seger, stabilt försvarsspel, hårt kämpande mittfält och ett anfall som fick det att lossna målmässigt. Taktiken från tränarstaben med Larsson i spetsen var också väl utförd, där HIF – för ovanlighetens skull denna säsongen – styrde mycket av spelet (även om bollinnehavet jämnades ut när 90 minuter var spelade). Tre byten gjordes, inget att klaga på där där Dahlberg byttes ut tidigt då han matchats hårt sista tiden efter sina skadeproblem. Valet mellan stolparna blev Pyzdrowski som gjorde det stabilt matchen igenom. En bra insats av laget och en bra insats av Henke – nu riktas alla blickar och fokus mot J-Södra i den sista omgången.

*****

Betygsskala:

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Riktigt bra
5: Utomordentligt bra

Håller ni med betygen? Hade ni önskat något var annorlunda? Kommentera nedan, men kom ihåg att hålla en trevlig ton och en bra nivå.

Emil Carlsvärd