Hemmaplan 7 april 2017 • Uppdaterad 9 maj 2017

Succétränaren har huvudbry: ”Fantastiskt”

Under lördagen sparkar division 2-fotbollen igång. Hittarps IK är trots sin nykomlingsstatus ett av lagen som lyfts fram som ett potentiellt topplag.
Truppen har etablerade namn som Mikael Dahlgren och Robin Staaf, talanger som Adonis Berisha, Omar Hamid och Max Anderberg och ytterligare erkänt skickliga spelare.
När HD var på plats på lagets träning i tisdags tränade 18 utespelare och tre målvakter. Efteråt medgav tränaren Max Mölder att han har huvudbry kring både startelva och matchtrupp till premiären borta mot Vinbergs IF.
– Mm, det har jag, sa han.
På hur många positioner?
– Många. Det är fantastiskt. Det kommer sitta alldeles för bra division 2-spelare på bänken i våra matcher, men det är bara att gilla läget. Alla kommer att bidra under året, sa han.
– Det är olika spelartyper som passar i olika matcher så det gäller att vara redo när man får chansen, det kan man bara vara genom att träna bra och stötta när man inte startar. Det är elva som startar, 18 i truppen – och det kommer vara olika från vecka till vecka. Det är egentligen positivt.
Det här känns ganska speciellt för en division 2-nykomling.
– Jag vet inte hur det är i de andra föreningarna, men jag hoppas inte att de har det så.
I fjol var Hittarp antagligen nordvästra Skånes mest favorittippade lag. Hur de hanterade pressen? Genom att vinna division 3 sydvästra Götaland i imponerande stil.
I år har de också förväntningar på sig.
– Vi är vana vid det. Fotboll handlar om press och att kunna prestera oavsett, det är bara att älska läget, sa Mölder.