Hemmaplan 5 april 2017

Kågeröd värvar från Höganäs

Måns Carlsen har tränat och spelat med division 3-laget Kågeröds BoIF under hela försäsongen, men först nu är övergången från Höganäs BK klar.

23-åringen, som i fjol gjorde sju mål i division 2, förväntas bli en nyckelspelare.
– Måns är spelaren som vi jagade först, han är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Han tar ett steg ner från division 2 men vi hoppas att det ska vara en positiv grej för honom. Han kommer spela där han vill spela, som anfallare, och ska vara mycket i boxen. Vi ska utnyttja hans styrkor som fotbollsspelare och hoppas att det lossnar för honom, att han blir en poängspelare, säger Kågeröds spelande assisterande tränare Bobby Alm Nilsson.

Carlsen, som är yngre bror till Örgrytes Sebastian Carlsen, är fostrad i HIF men tog steget till ÄFF:s ungdomsverksamhet i övre tonåren. Han nosade på A-laget och säsongen 2013 fick han göra två framträdanden i Svenska cupen, men de senaste säsongerna har han hållit till hos Höganäs.

Samtidigt står det klart att mittbacken Hugo Nilsson stannar i Kågeröd. 21-åringen är fostrad i ÄFF och har ett förflutet i Gais, där han spelade några U21-matcher. Efter ett år i Höganäs frysbox fick han speltid i Kågeröd i höstas.

Under vintern har han varit aktuell för andra klubbar, bland andra division 2-laget Lunds BK där han provtränade, men nu stannar Nilsson trots allt i Kågeröd.
– Det är egentligen en klassisk gammaldags mittback. Stor, nickstark och brytsäker. Han har utvecklingspotential, säger Alm Nilsson.

Sedan tidigare har Kågeröd gjort klart med namn som Albert Berisha och Andreas Borg.