Hemmaplan 5 april 2017

Höganäs lånar forward från HIF

Höganäs BK har sedan tidigare lånat målvakten Ilija Jurisic från HIF:s U19-lag. Nu har klubbarna enats om ett samarbetsavtal kring Lowe Ohlander, även han tillhörande HIF:s U19-trupp. Den 18-årige forwarden kommer vara tillgänglig för både Höganäs och HIF under säsongens gång.
– Lowe är med på listan, vi har gjort upp samma plan som med Ilija. Han tränar med oss tisdag och torsdag och eventuellt även måndag. Just nu är han på väg tillbaka från en liten skada, säger Höganäs tränare Burim Nikqi.

Redan säsongen 2014 hamnade Ohlander i målprotokollet för HIF Akademi i division 2. 2015 gjorde han åtta division 2-mål och i fjol noterades han för tre fullträffar. Ohlander, som har pojklandslagsmeriter, har spelat U21-matcher för HIF och testades i A-lagets träningsmatch mot norska Vålerengen i somras.
– Spelarna som kommer från HIF brukar vara välutbildade, man får inte börja från ruta ett utan fortsätta från där de är, säger Nikqi.