Hemmaplan 31 mars 2017

Närlundasonen till storsatsande Dalkurd

Den 16 februari berättade Robertino Kljajic om sin jakt på en ny klubb efter att ha lämnat Örgryte i höstas. Bara timmar innan transferfönstrets stängning presenterades den 26-årige målvakten av Dalkurd, som med värvningar av spelare som Mohamed Bangura, Kebba Ceesay och Andrew Stadler satsar mot allsvenskan.

Kljajic har bland annat tränat med sin moderklubb Högaborg, som numera håller till i division 3, i väntan på något nytt. När HD får tag på honom motiverar han sin flytt till Dalkurd:
– Av folket är Dalkurd topptippade att gå upp till allsvenskan, så det säger sig självt egentligen. Det är en storsatsande förening som har tydliga mål, visioner och höga ambitioner. Där är vi lika. Dessutom spelar de på ett sätt som passar mig väldigt bra.

Kljajic är fostrad i Högaborg men i 20-årsåldern drog han till tyska TSV Rain/Lech. Efter division 3-spel med Höganäs hamnade han i allsvenskan med Öster. Därefter har han byggt på sig en del superettan- och division 1-erfarenhet i klubbar som Ljungskile, Degerfors och Örgryte.

Nu ska han konkurrera med Frank Petterssons om förstahandskarna i Dalkurd.
– Det känns så klart väldigt skönt att få det här klart nu precis innan säsongen drar igång. Jag vet vad jag går för, utan att låta för kaxig var jag aldrig orolig. Det jag behöver är ett starkt förtroende från rätt människor runt omkring mig, det är då det blir riktigt bra. Vilken klubb vill liksom inte ha en bra målvakt? Det har jag svårt att se. Tyvärr fungerar synen på oss målvakter lite annorlunda här i Sverige jämfört med utlandet, säger han.

Under lördagen premiärspelar Dalkurd mot Brommapojkarna. Kljajic vill tävla direkt.
– Mina ambitioner är ingen hemlighet för någon, de som känner mig vet vad det är. Jag vill ta upp kampen om förstaposten och visa att jag vill detta mer än någon annan, så kommer min chans och tid. Och att Dalkurd ska upp i allsvenskan, säger han.

Robertino Kljajic bredvid sin nygamle målvaktstränare Sören Jönsson. Duon jobbade även tillsammans i Degerfors. Foto: Rolf Vilhelmsson.