Hemmaplan 31 mars 2017

HIF-guldmakaren om Stattena: ”Överraskande bra kvalité”

I fjol blev Stattena IF fyra i division 1 södra Götaland. Hugo Musovic basade inledningsvis över laget men fick sparken redan efter fyra omgångar och ersattes då av 22-årige Robin Lindroos. I år bygger klubben, vars damlag har 13 allsvenska säsongen bakom sig, nytt.

De gör det med ett tungt tränarnamn. HIF:s guldtränare från 2011, Conny Karlsson, har tagit sig an sitt första uppdrag på damsidan och med ett par veckor kvar till seriepremiären hemma mot Glimåkra IF ger han en positiv prognos kring laget.
– Det är bra, tycker jag. Det har varit lite blandat i träningsmatcherna, men så är det. Det brukar vara lite blandade lag, blandade resultat och blandade prestationer. Överlag tycker jag att det har fungerat bra, säger han.

Karlsson fortsätter:
– Det har varit ungefär som jag hade förväntat mig, däremot tycker jag att det har varit överraskande bra kvalité när vi har haft alla spelare med. Då har det varit väldigt bra.

Stattena har två inplanerade träningsmatcher kvar på försäsongsschemat: LB07:s F19-lag och FC Rosengårds F19-lag.
– Vi har gått runt på rätt många spelare under försäsongen, det har varit småskador och sjukdomar. Det är ganska många som har visat bra prestation, jag vill inte påstå att någon har stuckit ut, säger Karlsson.

Kommer Conny Karlsson ta Stattena till elitettan? Arkivfoto: Bildbyrån.

Det är ingen hemlighet att Stattena blickar mot elitscenen. Blir det serieavancemang till hösten? Kanske, kanske inte.

Än så länge har laget inte enats om någon säsongsmålsättning.
– Vi ska göra det, men då vill jag att hela truppen är med och deltar i det arbetet, säger Karlsson.

Har du något hum om vilken kapacitet ni har kontra andra lag i serien?
– Jag har inte det, vi har mött lag som kanske har spelat i en serie under oss och där har vi vunnit ganska bestämt. Men jag har dålig uppfattning om kvalitén på lagen vi ska möta i serien, jag vet ärligt talat inte vad det blir av det, säger Karlsson.