Hemmaplan 28 mars 2017

ÄFF lyfter upp flera juniorer

Bland de sista bitarna i ÄFF:s lagbygge börjar falla på plats. Några veckor innan division 1-premiären hemma mot Oskarshamn, och bara dagar innan transferfönstrets stängning, har klubben gjort klart med ett gäng spelare från de egna leden.

Följande U19-spelare har fått A-lagskontrakt:

Robin Streifert, 18-årig målvakt som i fjol var utlånad till Ödåkra IF i division 4.

Oscar Zachrison, 18-årig ytterback som i fjol var en nyckelspelare i juniorallsvenskan. Gjorde ett kort inhopp i superettan hösten 2015 och blev nyligen utnämnd till klubbens bäste junior 2016.

Edvin Nilsson, 17-årig mittfältare som har varit med på några pojklandslagsläger. Gjorde två inhopp i superettan i höstas och är yngre bror till ex-ÄFF:aren Albin Nilsson som numera spelar i Trelleborgs FF.

Alexander Schönbeck, 19-årig mittfältare som lämnade HIF:s ungdomsverksamhet för ÄFF:s U19-lag inför förra säsongen.

17-årige Edvin Nilsson, som blir myndig i november, har fått en permanent plats i ÄFF:s A-trupp. Här syns han i en superettanmatch mot Örgryte. Foto: Bildbyrån.

Dessutom är det helt klart att den 21-årige innermittfältaren Marcus Eriksson, som i fjol spelade U21-matcher och tränade med A-laget eftersom han var överårig för U19-spel, kommer ingå i truppen. Anledningen att det drog ut på tiden var diskussioner kring utbildningsbidraget mellan ÄFF och Erikssons moderklubb Båstads GIF. Eriksson har ett inhopp i Svenska cupen på sitt CV och har stundtals varit lagkapten under försäsongen.

Även pappersexercisen kring den 20-årige ytterbacken Dennis Ericson är i hamn efter ÄFF:s samtal med moderklubben Munka Ljungby IF.

ÄFF:s assisterande tränare Peter Bjurenwall är glad och nöjd.
– Vi är glada över att få fortsätta utveckla den här yngre generationen, det är jättekul. Den akademin vi har är väldigt högt rankad, och vi har verkligen utvärderat de här killarna. De kommer anpassa sig väldigt bra i vår trupp, säger Bjurenwall.

Sedan tidigare finns ÄFF-fostrade Erik Widén, Erik Johansson, Love Fredriksson, Emil Persson, Stanley Batres och Andreas Karlsson i truppen.
– Som det ser ut idag kommer vår trupp bestå av 25 personer och av dem är tolv ÄFF:are från början och ytterligare två, Vlado (Zlojutro) och Oliver (Stojanovic Fredin), var med i fjol. Elva spelare hade annan klubbtillhörighet i fjol, så det hemvävda fortsätter, säger Bjurenwall.