Hemmaplan 27 mars 2017

Före detta HIF-talang till division 3

Kågeröds BoIF rustar strax innan seriepremiären. Division 3-laget har gjort klart med Albert Berisha. 23-åringen var i tonåren en lovande spelare i HIF:s ungdomslag och nosade på A-laget. På seniornivå har han representerat HIF Akademi, danska B 1903 och norska Nybergsund. Säsongen 2015 var han tongivande i den norska tredjeligan då han gjorde tio mål och ett gäng assist, men i somras bröt han kontraktet och sedan dess har han varit klubblös.

Efter provspel hos Landskrona BoIS, Ljungskile och Ängelholms FF blir det alltså Kågeröd för den pojklandslagsmeriterade offensive mittfältaren.
– Kågeröd har visat mest intresse och att Bobby Alm Nilsson och Andreas Dahl är tränare är den främsta anledningen, de ser fotboll på samma sätt som jag gör. Jag är väldigt exalterad över att gå ut och spela fotboll, säger Berisha.

Vad har du för mål med säsongen?
– Att spela fotboll och vara frisk.

Berisha vill uppåt i seriesystemet och ser därmed Kågeröd som ett skyltfönster. Det gillar lagets spelande assisterande tränare Bobby Alm Nilsson.
– Ibland kan det vara vettigt att ta ett steg ner och sen två steg framåt så att han får självförtroende, göra lite baljor och ha tränare som tror på honom. Vi vill få ut max av honom och samtidigt hjälpa honom vidare till nästa destination, säger Alm Nilsson.

Sen säger Alm Nilsson:
– Det är en fantastisk värvning för oss. Jag var på honom ganska tidigt och har haft en kontinuerlig kontakt med honom när han har varit iväg och provspelat. Jag har fått en bra magkänsla när jag har pratat med honom.