Hemmaplan 24 mars 2017

ÄFF-talang prisad – och nära A-laget

Den 25 oktober 2015 gjorde Oscar Zachrison superettandebut med ett kort inhopp och i fjol spelade han 50 minuter när ÄFF mötte Onsala BK i Svenska cupen. Den snart 19-årige ytterbacken har även varit given i ÄFF:s juniorallsvenska lag och spelat ett gäng träningsmatcher med A-laget.

Nu har han fått klubbens utmärkelse ”Lappens pris” som årets junior.
– Det känns kul att få det här priset, det ger mig en oerhörd boost av självförtroende. Det är bara skoj och ett kvitto på att jag har gjort något bra, säger Zachrison.

Enligt uppgifter till HD kommer Zachrison ingå i ÄFF:s A-trupp kommande säsong.
– Ja, det stämmer. Jag har tränat och spelat matcher med A-laget sedan vi kom tillbaka från juluppehållet, det har gått bra så nu håller vi på med de sista detaljerna, säger han.

Zachrison hoppas ta ytterligare kliv i sin utveckling i år.
– Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt med A-laget i division 1 och att få göra någon poäng, det hade varit skoj och bra för självförtroendet. Ett annat mål är att hjälpa U19-laget att stanna kvar i U19-allsvenskan, det är väldigt viktigt för klubben. Och jag kommer säkert spela en del matcher med dem, då gäller det att visa vägen och ta för sig. Ett annat mål är att få visa min målgest några gånger, den har jag tränat på hela vintern men inte fått visa ännu, säger han.

Vad är det för målgest?
– Det vill jag inte avslöja, men en sak är säker: Den ses bäst live.

När det gäller ”Lappens pris” fick Miranda Relke priset som bästa damspelare. Anja Larsson blev utnämnd till bästa damledare och Fredrik Hurtewall klev fram som bäste herrledare.