Hemmaplan 23 mars 2017

Erfaren forward återvänder till Höganäs

Höganäs BK:s lagbygge börjar ta rejäl form. Dagen innan avresan till Venedig, där division 2-laget ska ha ett träningsläger fram till måndag, gjorde klubben klart med den förre HIF-talangen Måns Herrmann – och nu är nästa pusselbit i hamn.

Den 33-årige forwarden Niklas Hermansson ansluter från division 4-laget Tågarps AIK där han var spelande assisterande tränare i fjol. Dessförinnan har han spelat i Vedby/Rönne, Klippan, Påarp, ett universitetslag i Mexiko och Eskilsminne.

Han har även ett förflutet i just Höganäs där han öste in mål för några år sedan. Han har tränat och spelat med Höganäs under försäsongen, men först i dagarna kom klubbarna överens om en övergång.

Därmed återförenas Hermansson med tränaren Burim Nikqi.
– Det är en kille som jag har samarbetat med i många år i både Klippan och Höganäs, säger Nikqi.
– Jag vet vad jag får, han har varit viktig för mina grupper tidigare men blir extra viktig nu med vårt unga lag. Han är ändå 33 år och kommer spela en stor roll både på och utanför planen, dessutom har han öga för mål. Det är en fantastisk kille.

Hermanssons tid i Tågarp blev ingen succé. Han berättar att han hade tankar på att inte alls spela fotboll i år.
– Jag kom till en sits där jag kände att fotbollen tog mer energi än vad den gav och jag var faktiskt inne på att ta en paus helt och hållet, säger Hermansson.

Sen hörde Burim Nikqi av sig.
– Vi hade ett bra snack och jag tyckte att det var ett intressant alternativ. En träning och träningsmatch senare var glädjen tillbaka. Jag känner en grym motivation för att spela på den här nivån igen och vara med och hjälpa Höganäs BK, säger Hermansson.

Hermanssons intåg i truppen gör inte bara att Höganäs har tre renodlade forwards att tillgå (förutom Hermansson även Måns Herrmann och Emil Sandrå) utan även att de får en viktig dos erfarenhet.
– Det är ett väldigt ungt, talangfullt och spännande lag men jag höjer ju medelåldern med ungefär ett sekel. Nej, men allvarligt talat kan förhoppningsvis rutin och erfarenhet ge lite balans och tillföra något till gruppen. Personligen har jag höga ambitioner med den här säsongen, såväl för laget som med egna insatsen, säger Hermansson.