Hemmaplan 22 mars 2017 • Uppdaterad 23 mars 2017

Från Feyenoord till Höganäs: ”Skitglad”

När Måns Herrmann spelade i HIF öste han in mål i ungdomslagen, var pojklandslagsman och jagades av flera europeiska klubbar. Efter en kort tid i HIF Akademis division 2-lag hamnade han sommaren 2014 i Feyenoord.

Den 12 maj i fjol meddelade Herrmann på Twitter att han hade brutit sitt avtal med den holländska storklubben. Sedan dess har den 19-årige forwarden varit aktuell för andra holländska klubbar och testats av ett koppel svenska klubbar: Kalmar FF, Halmstads BK, Åtvidabergs FF, Landskrona BoIS, Varbergs BoIS, Mjällby AIF och Ängelholms FF. Dessutom har han hållit igång med division 3-laget Högaborgs BK.

Under onsdagen blev Herrmann klar för Höganäs BK och redan under torsdagen sitter han på ett flyg för att följa med på division 2-lagets träningsläger i Venedig. Månader av klubblöshet är nu över.
– Det är riktigt skönt, jag är bara väldigt glad över att jag ska få spela fotboll igen. Det har varit väldigt tuffa månader, när jag lämnade Feyenoord trodde jag aldrig att det skulle gå så här. Men jag är riktigt glad över att jag ska få börja spela fotboll i Höganäs och jag tror att det kan vara en jättebra språngbräda för mig, säger Herrmann.

Anledningarna till att saker och ting har dragit ut på tiden och varför det inte blir spel på högre nivå håller Herrmann för sig själv.
– Det finns väldigt många historier, egentligen vill jag inte gå in på det. Jag vill bara spela fotboll nu och visa alla att jag är riktigt jävla bra, det är det enda jag vill. Det som har hänt har hänt, man kan kolla på allt från olika håll. Jag är som sagt bara skitglad över att jag ska få börja spela fotboll igen, säger han.

Sen hyllar han sin nye tränare Burim Nikqi.
– Jag har fått ett riktigt bra intryck av Burim, han är väldigt professionell även fast det är en division 2-klubb. Det verkar vara en riktigt bra tränare som tar sitt jobb med Höganäs väldigt seriöst, det tycker jag är grymt.

Måns Herrmann i Höganäs BK:s tröja. Foto: Höganäs BK.

Det blir alltså spel i division 2, men där vill Herrmann inte fastna. I framtiden vill han vidare till högre höjder. Kontraktet med Höganäs löper över hela säsongen.
– Jag kommer bara att fokusera på att spela i Höganäs hela den här säsongen, om det går bra finns det möjligheter att ta sig högre upp i seriesystemet till sommaren. Men jag vill som sagt bara fokusera på Höganäs nu och att spela där, det ska bli riktigt jävla roligt, säger han.

Burim Nikqi är glad över sitt nyförvärv och riktar beröm till Mikael Roslund och Ulf Stark som utgör Höganäs sportkommité.
– De har gjort ett jättejobb och har handlat väldigt snabbt och professionellt. Jag är jättetacksam för att jag har med de människorna att göra, säger Nikqi.

Sen säger han:
– Vi får en bra forward som behöver landa lite och jobba i lugn och ro. Jag tror att vi är jättebra för honom. Samtidigt har vi inte helt stängt dörren för en till forward, eventuellt i samarbete med HIF. Det skulle öka konkurrensen rejält och konkurrens måste finnas för att vidareutveckla individer men också laget.