Hemmaplan 24 januari 2017 • Uppdaterad 23 januari 2017

Han vill lyfta division 6-laget: ”Föll för Medina”

Inför säsongen 2015 plockades Ahmed Abed till HIF:s organisation från Högaborgs U19-lag. Det blev några framträdanden i HIF Akademis division 2-lag, men efter bara en säsong lämnade den offensivt präglade spelaren Olympia.

Efter en time out från fotbollen hamnade 21-åringen i höstas hos Medina IF i division 6. Där vill han vara en nyckelspelare.
– Jag testade med Medina ett tag och det kändes bara rätt med hela klubben. De satsar stort och har en bra verksamhet. Allt känns rätt, säger Abed.

Han fortsätter:
– Jag kan spela högre upp, men i och med att jag känner så många i Medina och vill lyfta laget… Jag vill vara en del av verksamheten.

Du gick ner rejält i seriesystemet. Tvekade du?
– I början tvekade jag lite. Jag hade kunnat gå till Råå eller kanske Högaborg, men jag föll för Medina, säger han.

Hur var året i HIF?
– Jag utvecklades mycket, men jag fick tyvärr inte chansen. Jag tror att de också tycker att jag borde ha fått chansen. Det var mest inhopp på fem eller tio minuter. Mitt längsta inhopp var en kvart eller 20 minuter mot Högaborg, säger han.

Hemmaplan 23 januari 2017

ÄFF tar in provspelare

ÄFF har undvikit konkurs, men nu återstår den väsentliga delen att få ihop ett A-lag till kommande division 1-säsong. Redan den 18 februari är tanken att ÄFF ska spela i Svenska cupen mot IFK Göteborg – och med mindre än en månad kvar till den matchen har laget endast fyra kontrakterade spelare (Erik Johansson, Axel Grahn, Philip Bernholtz och Love Fredriksson).

Men på tisdagens träning kommer ett gäng spelare att testas. Enligt uppgifter till HD är Albin Subasic, Benjamin Bekic och Kevin Mugosa några av namnen som ska provträna med klubben.

Styrelseledamoten Ingvar Johansson vill inte nämna några namn, men bekräftar att klubben har bjudit in provspelare till veckans träningar.
– Det kommer ett antal spelare utifrån, en del har hört av sig själva och en del har dykt upp på annat sätt. Det är helt och hållet förutsättningslösa träningar den här veckan, säger Johansson.

Forwarden Subasic är fostrad i ÄFF, satt på bänken i en superettanmatch säsongen 2011 och nosade på ett A-lagskontrakt men har sedan spelat i LB07 och Vejby, samma klubb som yttermittfältaren Benjamin Bekic representerade i fjol. På seniornivå har Bekic även tillhört BW90 och Bosna. Mugosa, som kan användas både på mittfältet och i anfallet, har ett förflutet i klubbar som Lunds BK, LB07 och BW90. Den klubblösa trion är född 1994.

Bland övriga spelare som är aktuella för spel i ÄFF i år finns exempelvis forwarden Andreas Karlsson och mittbacken Erik Widén. Deras kontrakt med ÄFF gick ut i höstas, men de har hållit igång med U19-laget i januari.

På sin officiella hemsida skriver ÄFF att Jakob Augustsson, som har ett långt förflutet som spelare i klubben, kommer leda veckans träningar assisterad av Peter Bjurenwall. Augustsson har dock, i en intervju med HD i förra veckan, berättat att han inte ämnar att ta över laget på permanent basis.

Hemmaplan 23 januari 2017 • Uppdaterad 22 januari 2017

ÄFF:are kan hamna i Vejby

Zeyn S-Latef har varit ungdomsproffs i Feyenoord och Sheffield United, och han har även representerat Polens ungdomslandslag. De fem senaste säsongerna har han tillhört Ängelholms FF där han sammanlagt har spelat 56 superettanmatcher.

Nu kan S-Latef göra en ögonbrynshöjande flytt. Den kontraktslöse 26-åringen, som i grunden är central mittfältare men som på senare år oftast har spelat vänsterback, tränar med division 4-klubben Vejby IF.

Enligt uppgifter till HD finns fler nordvästskånska klubbar med i bilden. Sportchefen Christian Jensen hoppas att S-Latef väljer att skriva på för Vejby.
– Zeyn tränar med oss och jag hoppas att vi kommer göra klart med honom. Men för tillfället har han ett jobb med tvåskift, så ena veckan kan han inte träna. Det måste vi lösa för att det ska bli aktuellt, säger Jensen.

HD har utan framgång sökt S-Latef för en kommentar.

Hemmaplan 19 januari 2017

Provspelade med BoIS – kan hamna hos konkurrent

I förra veckan provtränade Måns Herrmann med Landskrona BoIS och den 19-årige forwarden är alltjämt aktuell för division 1-klubben. Men när BoIS nu testar andra forwards passar Herrmann på att bekanta sig med en annan klubb i samma serie.

Enligt uppgifter till HD ska Herrmann träna med Mjällby i kommande vecka. Herrmann är dock fåordig och skriver kortfattat i ett sms till HD: ”Det är inget jag vill kommentera”.

Herrmann har ett förflutet i HIF:s ungdomsverksamhet, där han öste in mål, och lämnade holländska Feyenoord i somras. Sedan dess har han varit aktuell för klubbar som Kalmar FF, Halmstads BK, Åtvidabergs FF, Ängelholms FF, Landskrona BoIS – och nu Mjällby AIF.

Hemmaplan 19 januari 2017

Profil till Kågeröd: ”Roligt projekt”

Nicklas Nielsen var egentligen klar som spelande assisterande tränare i Kågeröds BoIF, men försvann till Hittarps IK. Nu har division 3-klubben hittat en annan profil till den rollen: Bobby Alm Nilsson.

Den 34-årige Perstorpssonen tillhörde Tottenhams ungdomsverksamhet under en kort period i övre tonåren och har även ett förflutet i klubbar som IFK Hässleholm, Ramlösa Södra, FC Helsingör och senast Höganäs BK.

Den gångna säsongen blev spolierad på grund av en korsbandsskada, men sedan en tid tillbaka är den erfarne mittbacken återställd. Då blir det alltså en roll som spelande assisterande tränare i division 3.
– Vi blev nyligen överens. Det har varit en lång process, säger Alm Nilsson.

Andreas Dahl är sedan tidigare klar som ny huvudtränare för Kågeröd. Eftersom Dahl och Alm Nilsson känner varandra påbörjades diskussionen om ett tränarsamarbete.
– Det är hans första gång som tränare och det är min första gång som tränare, även om jag ska spela också. Det ska bli intressant. Vi har samma tänk kring fotbollen och umgås utanför, då blir allt lättare, säger Alm Nilsson innan han tillägger:
– Fast det är i och för sig kanske inte så roligt för tjejerna när de bara får lyssna på en massa fotboll.

Alm Nilsson skadade sitt korsband för nästan exakt ett år sedan, men betonar att han kommer ta plats på gräsmattan för Kågeröd i år.
– Efter operationen vilade jag i två veckor, men sen har jag tränat måndag till fredag varje vecka hos Mattias Andersson på Fysio arena. Han är djävulskt duktig, jag kom inte undan där, säger han.

Trots att Alm Nilsson inte spelade någonting i fjol har det funnits intresserade klubbar. Enligt Alm Nilsson har han fått samtal från klubbar som Halmia, Lunds BK och danska AB Köpenhamn. Och för några dagar sedan ska ÄFF ha ringt.
– Men då hade jag redan bestämt mig för Kågeröd. Jag känner att det här är intressant, det är ett roligt projekt, säger Alm Nilsson.

Hemmaplan 18 januari 2017

ÄFF-mittfältare nära superettanklubb

Sebastian Carlsen har varit en viktig spelare för Ängelholms FF de tre senaste säsongerna. Men den 26-årige innermittfältaren kommer inte följa med den så många gånger konkurshotade klubben ner till division 1.

Carlsen håller för tillfället igång med division 2-klubben Höganäs BK, men mycket talar för att han stannar på elitnivå. Enligt säkra källor till HD har allsvenska Gif Sundsvall och superettanklubbarna Brommapojkarna och Örgryte visat intresse för Carlsen.

Enligt samma källor ligger Örgryte närmast till hands och övergången kan bli färdig i dagarna.

När HD får tag på Carlsen lägger han locket på.
– Inga kommentarer, säger han.

Carlsen, som bor i Helsingborg, har även ett förflutet i klubbar som Inter, HIF, Trelleborg och Höganäs.

Hemmaplan 18 januari 2017

Klubblöse målvakten utesluter fortsättning i ÄFF

Den gångna säsongen spelade Carl Lindell samtliga minuter för Ängelholms FF i superettan. Nu jagar den 25-årige en ny klubbadress – och i väntan på något nytt har han synts till på Hittarps IK:s träningar.

Division 2-nykomlingen – som har värvat profilstarkt under vintern – har den förre ÄFF:aren Oscar Berglund som målvaktstränare.

Lindell och Berglund känner varandra och på den vägen är det. Hittarp har redan två målvakter i form av Hussein Hamzi och Filiph Bodenäs, så räkna inte med att Lindell spelar på Laröds IP i år.
– Jag är på målvaktsträning hos Oscar. Det är för att hålla igång om det skulle dyka upp något provspel eller något, för att hålla formen helt enkelt, säger Lindell när HD pratar med honom efter en tisdagsträning på Laröds IP.

Det har ryktats om intresse från IFK Värnamo, men det verkar inte vara aktuellt. Däremot har Lindell även tränat med Höganäs BK.
– Jag vill spela på högre nivå, det är min första prioritet. Men dyker det inte upp någonting får jag ta den situationen då. Jag stänger väl inte dörrarna för någon klubb, oavsett om det är division 1 eller division 2, men just nu koncentrerar jag mig på spel högre upp. Det är min vilja, säger han.

Men det finns en klubb som Lindell stänger dörren till: ÄFF. Efter degradering och konkurshot står det klart att ÄFF ska spela i division 1 i år – och med bara en månad kvar till mötet med IFK Göteborg i Svenska cupen har laget bara fyra kontrakterade spelare, ingen tränare och ingen målvakt.
– Jag tänker inte spela i Ängelholm. Med den negativiteten som man har inombords och känner gentemot hur det har varit med all turbulens så är det nog bäst för både mig och klubben. Det känns verkligen som ett nej, jag behöver en nystart, säger han.

Hur ser det annars ut på intressefronten?
– Det är lite intresse, men inget konkret. Vi får se vad som händer, säger han.

Hemmaplan 17 januari 2017

Glumslöv hämtar duo från BoIS

Nyligen blev det klart att Glumslövs FF spelar i division 3 kommande säsong. Nu har klubben gjort klart med två nyförvärv från Landskrona BoIS: Fredrik Gunnarsson och Johan Herrstedt.

20-årige Gunnarsson är en innermittfältare som kommer från BoIS A-lag där han, fördelat på de två senaste säsongerna, gjorde åtta framträdanden i division 1. När kontraktet inte förlängdes hörde moderklubben Glumslöv av sig.

Glumslövs tränare Fahrudin Karisik bekräftar att båda spelarna har skrivit på. Så här säger han om Gunnarsson:
– Han är helt klart tilltänkt som en startspelare och kommer se till att vi blir ännu skickligare i vårt offensiva spel. Han är rätt så ung, men erfarenheten han har från division 1 kommer ge värdefull rutin för vårt lag, säger Karisik.

Herrstedt har också Glumslöv som sin moderklubb. Den 19-årige yttermittfältaren, alternativt ytterbacken, kommer närmast från BoIS U19-lag.
– Han spelade även B-lagsfotboll i BoIS och gjorde träningar med A-laget, men fick inget kontrakt. Jag vet att andra lag ville ha honom, men han tyckte att han hade bästa möjliga utvecklingsmöjligheter i Glumslöv. Det var skönt att han skrev på för oss. Han är stor, teknisk och snabb, säger Karisik.

Hemmaplan 16 januari 2017

Han kan bli Hittarps nya stjärnvärvning

Efter Hittarps IK:s avancemang till division 2 i höstas har klubben värvat spelare som Mikael Dahlgren, Nicklas Nielsen och Daniel Björnberg.

Nu kan ytterligare en transferbomb bli verklighet. Enligt uppgifter till HD tränar Vlado Zlojutro med laget.

Den 29-årige mittfältaren, som även kan användas som forward, bekräftar uppgifterna i ett sms: ”Yes stämmer, jag håller igång med dem, en riktigt bra förening måste jag säga”.

Hittarps tränare Max Mölder säger följande:
– Han känner ju (Oscar) Berglund, (Robin) Staaf och dem så det är väl inte konstigt att han håller igång hos oss.

Zlojutro har spelat en internmatch med Gais under vintern och fler klubbar lär finnas med i bilden. Den gångna säsongen var han en viktig spelare i Ängelholms FF:s superettanlag. Han har spelat i allsvenskan för Hammarby och Öster, och i superettan har han förutom ÄFF och Öster även representerat Värnamo och Varberg.

Hemmaplan 12 januari 2017

Högaborgs speluppläggare om framtiden: ”Får vara ödmjuk”

Med sin spelskicklighet, smidiga bollbehandling och förmåga att trä in passningar mellan lagdelar stack Sumar Almadjed stundtals ut i Högaborgs BK:s degraderade division 2-lag.

Nu är framtiden oviss för den 20-årige innermittfältaren. Det kan bli en fortsättning i Högaborg, men han vill allra helst spela på högre nivå än division 3.
– Ja, så klart, kanske till och med högre än division 2. Men man får vara ödmjuk och ställa sig där det finns plats, man kan inte bara göra vad man själv känner för. För det är inte alltid alla klubbar vill ha dig. Jag gjorde en helt okej säsong men inte mer, jag var inte den bästa i division 2, säger Almadjed.

Almadjed gjorde en träning med Eskilsminne i höstas.
– Det var den sista träningen, bara en känna-på-träning, säger han.

Har Eskils visat intresse?
– Nej, vi har inte ens kommit fram till någonting så jag vet inte.

Har några andra klubbar hört av sig?
– Ja, det är några klubbar, men det är långsökt känner jag. Det är några längre upp i Sverige, vi får se om det blir något nu i januari.

På vilken nivå håller de klubbarna till?
– Lite högre upp än division 2.

Är du beredd att flytta?
– Ja, men det beror ju på. Jag måste ha inkomst om jag ska byta stad, det finns många aspekter i det. Men det är klart, min målsättning med fotbollen är att vara heltidsproffs. Det siktar jag på.

Är det uteslutet att du stannar i Högaborg?
– Nej, nej, nej. Jag har haft ett bra snack med dem, de vet vad jag känner och jag vet vad de känner. Vi ligger på samma bana. Och alla mina närmaste vänner från mitt område och från förra säsongen spelar kvar där. Om jag stannar är det inga problem, om jag lämnar tror jag inte heller att det skulle vara några stora problem, säger Almadjed.

Om Hemmaplan

Välkommen till fotbollsbloggen med fokus på nordvästra Skåne! I år satsar vi ännu hårdare på nyheter kring lagen och matcherna.

Melja Eric Persson och tipsa oss om nyheter!

Hemmaplan på Twitter

Kategorier

Arkiv