Djurbladet 29 november 2012 • Uppdaterad 17 mars 2015

Svenska regeringen: Hästar finns!

Efter den senaste tidens debatt om hästars existens sätter nu Landsbygdsminister Eskil Erlandsson ner foten.

Djurbladet har i flera artiklar uppmärksammat Facebooksidan ”Hästar finns inte” som i skrivande stund har över 87 000 gilla-markeringar på Facebook. I en exklusiv intervju med Djurbladet talade i veckan sajtens administratör ut om hästdebatten som har delat Sverige i två läger.

Men nu ger sig den svenska regeringen in i debatten. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har genom sin pressekreterare tagit kontakt med Djurbladet.

”Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill låta hälsa att det inte finns någon anledning till oro, hästar finns. Det är till och med så bra att det finns flera olika hästraser.”

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson tillsammans med frukt. Foto: Scanpix

Men det här är inget som upphovsmännen bakom sajten köper. Tidigare under dagen postade de följande inlägg på ”Hästar finns inte”:

”Vi tycker att det är hemskt att regeringen i Sverige försöker få alla att tro på hästar. Vem vet vad mer de ljuger om? De kan ju ljuga om exakt vad som helst! Vi vill ha ut sanningen till folket. Ingen förtjänar att leva i en lögn hela sitt liv. Häst är en frukt som inte finns, oavsett vad män i dyra kostymer säger.”

/Djurbladets hästreporter (snart arbetslös?)


 • Alarik

  Jag vill gärna tro att hästar finns, dock har jag förstått att de alltså inte gör det och att jag varit lurad under större delen av mitt liv. Lantbruksministerns utspel faller tyvärr platt. Man ser ju på bilden hur han sitter framför ett fruktfat, tydligen helt övertygad om att det är hästar som finns framför honom. När väl ens ögon blivit öppnade ser man hur tragiskt det hela är. Trots allt måste vi våga bli av med våra illusioner och se sanningen som den är.

 • Gjinson

  Hästar finns inte, punkt slut!

 • MITTE

  FAN vad många frukter som springe på olika trav/galopp banor över Världen, men det är väl en synvilla, så pengarna tillbaka, till oss som inte vinner, för vi har ju fått torsk och inte frukt. hehehe

 • Hortonom

  Det hela blir märkligare och märkligare. Landsbygdsminister Erlandsson påstår rakt ut att hästar skulle finnas! 
  I skenet av att ministern vid ett flertal tillfällen besökt försöksanläggningen vid Lantbruksuniversitetet i Alnarp, och där tagit del av tidigare mer eller mindre hemligstämplade rapporter, ter sig hans förnekande som en klar desinformation till medborgarna!
  Ministern är väl medveten om att dessa rapporter klart stöder det faktum att hästar inte finns utan är en frukt, med största sannolikhet från familjen Lycopersicum.

  En allvarlig fråga kvarstår dock; varför vill ministern föra oss bakom ljuset?

 • Ubi Concordia

  Vissa lär sig aldrig att häst som är en frukt inte finns!